Még a botox is hiábavaló, ha ezeket az ételeket eszed: ha nem akarsz ráncos lenni, messziről kerüld el őket!


Az idősödés természetes folyamat, amelyet néhány tippel és trükkel befolyásolhatunk. Testünk legnagyobb szerve, a bőr ráncosodását például lelassíthatjuk, ha igyekszünk kerülni azokat az élelmiszereket, amelyek kifejezetten károsak ebben a tekintetben. Íme azok az ételek, amely elősegítik az öregedést és a ráncosodást!

Vannak élelmiszerek, amelyek táplálják a bőrt, míg mások dehidratálják és gátolják a sejtek megújulását, ezáltal elősegítik a ráncosodást. Az első ráncok megjelenéséhez, vagy ahhoz, hogy mennyit veszít rugalmasságából a bőr, nagyban hozzájárulnak az elfogyasztott ételek és italok is. Mutatjuk, hogy mit tehetsz a ráncosodás ellen!
Az bizonyára senkinek sem okoz meglepetést, hogy az alkohol nincs jó hatással az általános egészségünkre, azonban a bőr számára is rendkívül káros lehet. Az egész szervezetben dehidratáltáságot okoz, ami az arcbőrön is megjelenik, csökkentve a rugalmasságát. Ezen kívül pattanásokat, gyulladást és ráncokat is okoz a benne lévő méreganyag.
Szintén köztudott tény, hogy a túl sok cukor káros, mivel a szervezet egy bizonyos mennyiség fölött nem tudja hasznosítani, a feleslege pedig elraktározódik. Előbb glikogénné alakul, majd ha azok a raktárak is „megteltek", akkor zsírrá. Ennek következményeként jelenhet meg a narancsbőr, de másra is hatással van a túl sok cukor fogyasztása. Csökkenti a bőr kollagénszintjét, ami ezáltal kevésbé lesz rugalmas, így néhány ránccal is gazdagabb lehetsz.
Az édesség cseppet sem segíti a fiatalos külső megőrzését. Ahhoz, hogy az arcbőröd sokáig rugalmas és feszes legyen, két dologra van szüksége: kollagénre és elasztinre. A csoki éppen azért káros, amiért a cukor. A cukor megemésztése után a testedben olyan végtermékek maradnak, amelyek egy idő után felhalmozódnak és ráakaszkodnak a kollagénre – ez vezet később a ráncokhoz és a bőr megnyúlásához.
Bármilyen odaégett étel ronthat a bőröd állapotán, és közvetetten felelős lehet a ráncokért. A magas hőfokon történő sütés következtében ugyanis olyan káros méreganyagok termelődhetnek, amik miatt a bőr elveszítheti a rugalmasságát és a feszességét.
A túlzott sóbevitel sincs jótékony hatással a bőrre. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlása szerint napi 5 gramm, azaz nagyjából egy teáskanálnyi só bevitele az ideális. Minden magas sótartalmú étel egy lépéssel közelebb viszi a bőrödet a kiszáradáshoz. Ebben az állapotában pedig pattanások és aknék jelenhetnek meg, valamint a ráncok kialakulását is elősegíti.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.