Kis hercegnőnek örülnek a britek – Megszületett Katalin és Vilmos gyermeke

Forrás: AFP/Leon Neal -
Katalin2015 trónörökös Vilmos herceg György herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú út vezetett a szülőszobáig, a feszült várakozásokat követően azonban ma délelőtt végre megszületett a legújabb királyi csemete: Katalin röpke két és fél óra alatt, 3,72 kilogrammal hozta világra pici lányát. Egyes források szerint a hercegné már ma elhagyhatja a kórházat újszülött gyermekével.

Örömmámorban úszik az Egyesült Királyság, miután a hercegné ma délelőtt angol idő szerint 8.34-kor egészséges csöppségnek adott életet. Katalint reggel hat óra környékén a férje, Vilmos vitte be autóval a St. Mary's kórház Lindo Wing szülészeti magánklinikájára, mert vajúdni kezdett – a hírről a házaspár londoni rezidenciája, a Kensington-palota értesítette a nagyvilágot.

Forrás: AFP/Chris Jackson

Amíg mindenki feszülten várta a gyermek érkezését, György a dadájával volt, a St. Mary's kórház dolgozói pedig a Twitteren szivárogtattak információkat Katalinról. Így tudta meg a Life.hu is viszonylag hamar, hogy a hercegnő szülésénél nincsenek komplikációk, és minden a legnagyobb rendben halad. Pedig történhetett volna másképp is.

A túlhordás veszélye is fennállt

Katalinnak ezúttal könnyű szülése volt – főleg az előzőhöz képest, amikor több mint tíz órát vajúdott, mire világra hozta György herceget, akivel egyébként is rosszullétekkel tarkított, nehéz terhessége volt. Holott sokáig lehetett tartani attól, hogy a hercegné ezúttal túlhordja a babáját, és emiatt komplikációk lépnek majd fel. A királyi csemetét ugyanis hivatalosan április 25-re, vagyis pont egy héttel ezelőttre várták.

Kokain a kórházban

Szerencsére azonban sem ez, sem az a kellemetlenség nem befolyásolta egy egészséges kislány születését, hogy néhány napja arról szóltak a hírek: kokainra bukkantak a St. Mary's klinika egyik mosdójában, mindössze pár méterre attól az osztálytól, ahol a hercegnét elhelyezték volna, hogy világra hozza a csöppséget.

Forrás: AFP

Mindenki kislányt várt

A gyermeket, akit az egész birodalom és a család is remegve várt már. Károly herceg például nemrég egy fogadáson fecsegte el, hogy feleségével, Kamillával már tűkön ülnek a baba érkezése miatt, és legszívesebben kislányt dajkálnának. A britek pedig már hetek óta fogadásokat kötnek a legújabb királyi csemete nemét illetően. A legtöbben természetesen kislányt vártak, a csöppség nevét illetően pedig az Alice-re voksoltak. Ez nem véletlen, hiszen a királynő nagynénjét hívják így, a britek túlnyomó része pedig már akkor úgy gondolta, hogy az újszülött hercegnő olyan nevet kap majd, mely a brit királyi családban nagy hagyománnyal bír.

Nem kell testvéri viszályra számítani?

A kis Györgyöt tehát egy húgocskával ajándékozták meg szülei. Ő a bátyja után a negyedik lesz majd a trónutódlási sorban, ami azt jelenti, kevés az esélye annak, hogy valaha is trónra lép majd az Egyesült Királyság uralkodójaként. Így szerencsére a trónért folytatott testvérharcokra sem kell majd számítani, az viszont biztosan fejtörést okoz majd a szülőknek, hogy György minél kevésbé érezze magát elhanyagolva a kishúga miatt. Ha pedig hinni lehet a palotából korábban kiszivárgott híreszteléseknek, György hercegnek nem a húga lesz majd az egyetlen testvére.

/1503/_gy_v2015324151747

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.