Csiszár István, a Sztárban Sztár leszek! győztese: "Első dolgunk volt adakozni a nyereményből"

adakozás adomány fénytakaró TV2 Csiszár István nyeremény inkubátor magazin Sztárban sztár leszek! Plüsskommandó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Négy hónappal ezelőtt az ország egy emberként örült a miskolci születésű Csiszár István diadalának, ugyanis megérdemelten lett hazánk egyik legsokoldalúbb előadója.

Nemcsak a nézők szerették a Sztárban Sztár leszek! második évadát, hanem a szakma is kiemelkedőnek tartotta a showműsort. Ezt bizonyítja, hogy nemrég elnyerte a legjobb nagyszabású produkciónak járó elismerést a Televíziós Újságírók Díján. A gálaesten megjelentek a műsor alkotói, valamint a friss nyertes, Csiszár István is.

Az énekes-színész interjút adott a Life.hu-nak, amelyben elmesélte, mennyit változott az élete, mire költötte a 10 millió forintos főnyereményt, és elárulta, sikerült-e már rendbe hoznia a lakást, amelyben éppen akkor ütött ki tűz, amikor ő a színpadon küzdött a továbbjutásért.

Minden forintnak meglesz a helye Forrás: TV2

A műsor óta mivel telnek a mindennapjaid?

– A színház továbbra is központi helyet foglal el az életemben, de gőzerővel készülnek az első saját dalaim is. A legelső számból egy rövid részletet pont most hétvégén, a Sztárban Sztár vasárnapi elődöntőjében hallhat majd a közönség. Hamarosan kész lesz hozzá a klip is, és akkor megjelenik majd a teljes dal.

Miben változott az életed?

– Talán annyiban, hogy a boltban a pénztárosnő megköszönte, hogy náluk vásárolok. (nevet) Szerencsére én semmiben nem változtam, maradtam, aki voltam. Nem tagadom, azért bízom abban, hogy ahogy megjelennek a saját dalaim, mert többet is tervezünk, akkor majd jobban felpörögnek az események, és beindul az énekesi karrierem.

Mi a helyzet a lakással? Épp a Sztárban Sztár leszek! színpadán álltál, amikor tűz ütött ki nálatok.

– Ez egy érzékeny téma. Úgy nőttem fel, hogy mindenért magamnak kellett megdolgoznom, és nem vagyok hozzászokva ahhoz, hogy csak úgy kapok dolgokat. Nehezen tudom elfogadni a segítséget. A tűz után rengeteg üzenet érkezett, volt egy illető, aki azt írta, hogy csak tízezer forintot tud küldeni, de fogadjam el, mert szeretné, ha a családom otthon tölthetné a karácsonyt. Ettől annyira zavarba jöttem, hogy nem is tudtam, mit válaszoljak. Természetesen nem fogadtam el, hiszen ha csak ennyivel tud segíteni, az azt jelenti, hogy neki is nagy szüksége van erre a pénzre, nála is helye van annak a tízezer forintnak.

Most már minden rendben?

– Sikerült találnunk egy olyan brigádot, amelyik még karácsony előtt elvállalta a munkát, és az ünnepeket már otthon tölthettük. Nagyon sokan segítettek, a szomszédunktól kezdve vadidegen emberekig, tényleg mindenki összefogott értünk.

Akkor jó helyre került a nyeremény.

– Első dolgunk volt adakozni a nyereményből. Még a közelében sem voltam a győzelemnek, amikor eljátszottam a gondolattal, hogy mit csinálnék majd a pénzzel. Tudtam, hogy valamit mindenképp szeretnék belőle visszaadni, csak abban nem voltam biztos, hol lenne a legjobb helye. Ekkor, mint egy égi jel, szembejött velem a Plüsskommandó felhívása, hogy a miskolci koraszülöttosztálynak gyűjtenek inkubátorra. Kisgyermekes apuka vagyok, nagyon megérint a gyerekek sorsa, ráadásul Miskolcon születtem, így egyértelmű volt, hogy őket segítjük. A műsor után felvettem velük a kapcsolatot, de kiderült, hogy már összegyűlt a pénz, viszont szükségük lenne még fénytakaróra, amely védi a koraszülött babákat a sárgaság és vakság ellen. Ez is kell a készülékhez, így ebbe szálltunk be.

A fennmaradó összeggel mi a terv?

– Még a műsor alatt megkérdezték, hogy mit csinálnék, ha most azonnal adnának nekem hétmillió forintot? Ilyen felvetésre könnyelműen válaszol az ember, emlékszem, azt feleltem, hogy körbeutaznám a Földet. Amikor megérkezett a számlára a nyeremény, és realizálódott a helyzet, már óvatosabb voltam. Még van a főnyereményből, nem buliztuk el, van több tervünk is, ezekre tettük félre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.