Ők jelenleg a világ legszebb női: íme, a 10-es lista

Asteroid City premiere at the 2023 Cannes Film Festival
AFP - Anadolu via AFP
legszebb nő modell számítási módszer szépség
A világ legszebb nőit mindig az aranymetszés számításai szerint választják ki, na de mit is jelent ez pontosan,és kikről van szó? Mutatjuk!

Ők a világ legszebb női? Valóban megérdemlik ezt a rangot? Mindenki másban tehetséges. Van, aki szuper fodrász, vagy gyönyörű modell, míg mások remek könyveket adnak ki a kezükből. Egyesek kedvesek és barátságosak, míg mások flegmák, vagy éppen szótlanok.  A belső tulajdonságokkal nem tudunk vitatkozni, de mi a helyzet a külsővel? Mi a alapján választják ki azt, hogy kik a világ legszebb női? 

a világ legszebb női
Zendaya is szerepel a listán, nem is rossz helyen!
Forrás: Oscars 2024: PRESS ROOM/HEADANDSHOULDERSSHOT

Az aranymetszés

Miről is van szó?

Miközben az ideálok évről évre változnak, az aranymetszés azonban objektív, amely a szakértők szerint képes különféle számításokkal elárulni, hogy az emberi szem számára pontosan melyik arc a legtökéletesebb. Ezt a "taktikát" már az ókori görögök is ismerték. Aki a legtöbb százalékot éri el, és a legjobban egyezik a képlettel, biztosan a legszebbek közé kerül. Mi pedig elhoztuk nektek az idei listát, lássuk, kik ők! 

 

a világ legszebb női
Scarlett Johansson is a világ legszebb női között van
Forrás: AFP

A Tony- és BAFTA-díjas, kétszeres Oscar- és ötszörös Golden Globe-díjra jelölt amerikai színésznő nagyon sokszor szerepelt már a toplistán, most is a 10. helyet ugyan, de megkapta!

EE BAFTA Film Awards 2024 In London
Deepika Padukone
Forrás: AFP

India egyik legsikeresebb színésznője nem csak tehetségével, de szépségével is megbabonázta az embereket, ő került a 9. helyre.

Bella Hadid
Forrás: LOIC VENANCE / AFP

A palesztin szépséget már 2022-ben is az év modelljének választotta a British Fashion Council, a Time magazin pedig még a tavalyi évben beválasztotta őt 2023 100 legbefolyásosabb embere közé, így ő került a 8. helyre.

Mexico's Andrea Meza Crowned Miss Universe 2021
Zozibini Tunzi
Forrás: ZUMAPRESS.com

2019-ben Zozibini Tunzi lett miss Dél-Afrika, és ugyanebben az évben a Miss Universe díjat is elnyerte, egyszóval jogosan áll a 7. helyen.

74th Emmy Awards
Jung Ho-yeon
Forrás: AFP

A 2021-ben elinduló Nyerd meg az életed című sorozat egyik színésznőjét 2023-ban a Korea's Next Top Model-ben a 2. helyezettnek választották. Jung állítólag 91,29 %-ban felel meg az aranymetszés számításainak.

MET Gala
Kim Kardashia
Forrás: AFP

Az örmény származású televíziós világsztár arcvonásai 91,39%-os pontossággal rendelkeznek a szépség aranymetszetében.

81st Golden Globe Awards - Arrivals
Taylor Swift
Forrás: AFP

A 12 Grammy-, 40 AMA-, 29 Billboard Music Award és egy Primetime Emmy-díjas énekesnő lenyűgöző kék szemeivel és kecses arcvonásaival 91,64%-os arányt ért el az aranymetszés képlete alapján, így a 4. helyre került.

96th Oscars Academy Awards - Arrivals
Ariana Grande
Forrás: AFP

A többek között két Grammy-, kilenc MTV Video Music Award-díjjal és 30 Guinness-rekorddal, na meg négy oktávos hangterjedelemmel rendelkező énekesnő fellépett az aranymetszés dobogójára, ugyanis megkapta a 3. helyezést!

MET Gala
Zendaya
Forrás: AFP

A kaliforniai világsztár, Zendaya két Primetime Emmy-díjjal és egy Golden Globe-díjjal jutalmazott színésznő, aki a lista 2. helyét zsebelhette be, övé az ezüstérem!

Jodie Comer
Forrás:  Filippo MONTEFORTE / AFP

A többek közt a Megszállottak viadalában, A fehér hercegnőben és Az utolsó párbajban is játszó Emmy- és Tony-díjas brit színésznő  94,52%-os aranyaránnyal vezeti most a világ legszebb női listáját, immáron a legelső helyezett lett!

A következő videóban pedig megnézhetitek a tavalyi év legszebb 20 nőjét:

 

 


 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.