Magyar sztárok, akik sikeresen meggyógyultak a rákból

cinthya dictator_B0RS0037
BORS/FEJER BALINT - BORS FEJER BALINT
gyilkos kór Tompos Kátya magyar sztárok rák
Manapság szinte mindenki ismer valakit, akit közvetlenül vagy közvetve érintett a rák kegyetlen valósága. Bár egy agresszív betegségről van szó, sok esetben nagy százalék esély van a gyógyulásra. Cikkünkben összegyűjtöttük azokat a magyar sztárokat, akiknek sikerült legyőzniük a gyilkos kórt.

Ahogy a Life.hu is megírta, agresszív ráktípust dignosztizáltak Tompos Kátya színművésznőnél, amelyhez a legmegfelelőbb kezelés Magyarországon nem érhető el. Eddig kizárták a nyilvánosságot, de most az emberekhez fordultak segítségért: a Fábián Juli Emlékalapítvány Facebook-oldalán szerveznek gyűjtést a gyógykezelésére.

Cinthya Dictator 

Cinthya Dictatornál 2013-ban diagnosztizáltak nyirokrákot. Az akkor mindössze 23 éves lánynak akkor kezdődtek a problémái, mikor az utcán egy este megverték, majd később csomók alakultak ki a nyakában. Mikor kiderült, hogy Hodgkin-kórban szenved, mellyel egyébként már az édesanyja is sikeresen megküzdött korábban, az orvosok műtétet javasoltak. Egy csomót kellett eltávolítani Cinthya nyakából, ezt követően sugár- és gyógyszeres kezeléseket kapott. Orvosi értelemben 2018-ban gyógyultnak minősült, azonban ahogy korábban fogalmazott, soha nem fogja tudni kijelenteni, hogy teljesen legyőzte a gyilkos kórt. 

Cinthya Dictator
Forrás: HOT!

Az egész életemet leélhetem megfelelő kontroll mellett, betartva az orvosom által előírt egészséges életmódot, ám hivatalosan sosem gyógyulok meg a rákból. Szerencsére tünetmentes vagyok és igyekszem mindent megtenni, hogy így is maradjon” – mondta korábban a Borsnak.

Mészáros Árpád Zsolt 

Mindössze 22 éves volt a színész, amikor komoly életveszélybe került.Vesedaganatát nem vették észre időben: egy színpadi balesetre volt szükség, hogy a vizsgálatok során kiderüljön, gyorsan növő tumor támadta meg MÁZS szervezetét. A már 6,5 centiméteres daganat miatt az egyik veséjét teljesen el kellett távolítani, de hála az utókezeléseknek és az egészséges életmódnak, a férfi azóta is tünetmentes.

Mészáros Árpád Zsolt
Mészáros Árpád Zsolt 
Forrás: HOT!

 

Janicsák Veca

Janicsák Veca élete legboldogabb pillanata volt, amikor megszületett kislánya, de ezzel egy időben fény derült arra, hogy miómája van, ami miatt el kellett távolítani a méhét. Az énekesnő korábban úgy nyilatkozott, hogy a méhnyakrák egyik pillanatról a másikra kopogtatott be nála, a gyors beavatkozásnak köszönhető, hogy nem volt szükség további kezelésekre. 

Janicsák Veca
Janicsák Veca
Forrás: HOT!

 

Nádai Anikó

A műsorvezető először 2020 novemberében írt arról, hogy méhnyakrákot diagnosztizáltak nála. Nádai Anikó az édesanyját szintén rákos megbetegedésben veszítette el, így saját betegsége lelkileg végképp megviselte őt. Hiába adatta be magának a HPV elleni oltást, egy általános rákszűrésen derült ki, hogy méhnyakrák miatt azonnal meg kell műteni. Az operáció sikeres volt, egyúttal pedig figyelmeztetésként vette, hogy sokkal jobban figyelnie kell magára. 

Nádai Anikó
Nádai Anikó
Forrás: HOT!

 

Mészáros Norina 

Young G és Mészáros Norina kemény időszakot tudhatnak a hátuk mögött. A gyönyörű édesanya 2022. január 18-án, esküvőjük után életmentő műtéten esett át. Szerencsére a szövettana később tökéletes lett, így nem volt szükség utókezelésre, sajnos, azonban több gyermeke nem lehet, ugyanis el kellett távolítani a méhét. Ennek ellenére a rapper és felesége nem adják fel, mindenképpen szeretnének kistestvért a gyermeküknek. 

Young G Béci felesége Mészáros Norina
Young G és Mészáros Norina
Forrás: Ripost/

 

Miló Viki 

A többszörös világbajnok bokszoló egészséges életmódja ellenére kapott sokkoló diagnózist: néhány éve bőrrákot diagnosztizáltak nála. Kálváriája egy jó pár hónappal korábban megjelent piros folttal kezdődött, melyet a bőrgyógyász ekcémának vélt, és azt gondolta, csak Viki nyaklánca okozza a problémát. Szerencsére a sportolónak időszerűvé vált egy ellenőrző látogatás a plasztikai sebészénél is, aki már másként vélekedett a foltról: bőrgyógyász professzorhoz irányította Vikit, ahol kiderült, a folt igazából bazelióma, a bőrrák egyik típusa. Vikit azonnal megműtötték, így azóta csupán elővigyázatosabbnak kell lennie: kerüli az erős napsugárzást, és gyógygombakivonatokkal erősíti szervezetét.

Miló Viki
Miló Viki 
Forrás: Szabolcs László

 

Zoltán Erika

Az énekesnőről egy nőgyógyászati szűrővizsgálaton derült ki, hogy a kenetében rákos sejtek találhatóak, így nála is hamar sor került az életmentő műtétre. Azonban Zoltán Erika mindvégig optimista maradt, és nem hagyta, hogy a negatív gondolatok eluralkodjanak rajta. Nála méhszájkimetszésre is sor került, és az orvosokkal együtt abban bíztak, hogy így minden daganatsejtet sikerült eltávolítani. Két évvel később a gondok ismét visszatértek, és egy nagyobb operációt kellett végrehajtani, így el kellett kötni az egyik petevezetékét is. Az orvos azt tanácsolta, hogy párjával minél hamarabb vállaljanak gyermeket. Kislányuk 1997-ben született meg.

Zoltán Erika
Forrás: HOT!

 

Bódi Sylvi

A modell is szembenézett egykor a gyilkos kórral. Egy vizsgálaton derült ki, hogy rákos sejtek vannak a méhében, majd azonnal sor került az életmentő műtétre, így a méhét is megmentették. Az események annyira gyorsan történtek, hogy először fel sem fogta, ami történt vele. Azóta sokkal jobban odafigyel a szűrővizsgálatokra, és mindent megtesz azért, hogy felhívja a figyelmet a megelőzésre. A történtek eredményeképp Bódi Sylvi átértékelte az életét, és arra törekszik, hogy minőségibb és értékesebb életet éljen.

Bódi Sylvi
Bódi Sylvi
Forrás: HOT!

 

Bangó Margit

Bangó Margitnak már kétszer is megküzdött a rákkal. A művésznőnél először 2003-ban diagnosztizálták a betegséget, sikeres felépülését követően pedig 2021-ben derült ki, hogy kiújult nála a rák. Az elmúlt években túl esett több műtéten és kemoterápiás kezelésen, az utóbbi szövettan vizsgálatok eredményei pedig tökéletesek voltak, így a 73 éves Kossuth-díjas előadó pozitívan tekint a jövő felé, bár egy kis félsz még van benne, ugyanis ahhoz, hogy valakit teljesen gyógyulttá nyilvánítsanak, 5 tünetmentes évnek kell eltelnie.

20200916_Raktarkoncert_Bango_Margit_MG_RP_26_MG_RP
Bangó Margit
Forrás: Markovics Gábor

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.