színésznő Marilyn Monroe film mozi szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenki ismeri az arcát, a mosolyát, a gesztusait, épp ezért egyszerre kockázatos kihívás és nagy szenzáció, ha egy róla szóló mozifilm kedvéért egy másik színésznő bújik a bőrébe. Egy hét Marilynnel, kritika.
Laurence Olivier


myweekwithmarilynmovie.com
myweekwithmarilynmovie.com

Kattints és nézz képeket Marilyn Monroe-ról! (18+)

A viharos háttértörténetekben gazdag forgatásról évtizedekkel később megjelent egy memoár Colin Clark tollából, aki a film készítése idején kezdő fiatal filmes volt, és harmadasszisztensként lótott-futott a stáb körül. A filmcsillag pedig felfigyelt rá számos magánéleti és művészi válsághelyzete közepette, így Marylin és a fiatal Colin között bizalmi viszony, majd röpke románc alakult ki. Colin Clark becsületére legyen mondva, hogy mindezt csak a kilencvenes években írta meg egy könyvben, és ebből a könyvből készült most az Egy hét Marilynnel.

Ily módon nem meglepő, hogy a várakozások és a reklámkampány ellenére ennek a filmnek a főszereplője nem Marilyn Monroe, hanem Colin Clark. Végig a fiú szemével látjuk az eseményeket (és Marilynt), és végeredményben az ő fejlődéstörténete adja ki a sztori ívét. Ez pedig egy klasszikus beavatástörténet, vagy hogy szakmaibban fogalmazzunk: "coming-of-age-movie", melyben a naiv ifjúból az átéltek hatására végül felnőtt lesz.

Mit szóltok az Eurovízió eredményéhez?




Kenneth Branagh
Julia Ormond Eddie Redmayne Judi Dench és Emma Watson

myweekwithmarilynmovie.com
myweekwithmarilynmovie.com

Persze mindegyiküknél nagyobb figyelem jut Michelle Williamsnek (Blue Valentine, Mamut), akinek Marilyn Monroe-vá kellett változnia a film kedvéért. Nos, a mutatvány sikerült, a film képeinek többségénél senki nem mondaná meg, hogy nem az igazi Marilynt látja. Persze, hogy ki is volt az igazi Marilyn valójában, jó kérdés - a film igyekszik foglalkozni ezzel a problémával, ha nem is megy bele túl mélyen. Ebben a verzióban Marilyn leginkább egy riadt kislány, aki egyáltalán nincs tisztában a saját kisugárzásával és képességeivel, végtelenül önbizalomhiányos, magányos és boldogtalan, és kétségbeesetten áhítozik a szeretetre. Amikor mosolyog, akkor viszont felderül az ég - és ezt a róla szóló filmnek is sikerül elérnie.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!



myweekwithmarilynmovie.com
myweekwithmarilynmovie.com

Kattints a képre a galériáért!


Tippünk: Nézd meg a film előzetesét:


Kiknek ajánljuk?

- minden férfinak, aki álmodozott már kalandról egy sztárszínésznővel
- minden nőnek, aki álmodozott már arról, hogy milyen sztárszínésznőnek lenni
- akiket érdekel Marilyn Monroe alakja és a filmforgatás világa

Kiknek nem ajánljuk?

- akik szerint az álmodozás az élet megrontója
- akik inkább erotikus bálványként őriznék meg az emlékezetükben Marilyn Monroe-t
- akiket nem érdekelnek régen halott filmsztárok

Tipp! Hazakísértük Kingát a párbaj után. Kattints az exkluzív képekért!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.