Gábor Zsazsa a hamvasztás miatt nem nyugodhat apja mellett?

Forrás: AFP -
hamvasztás Gábor Zsazsa zsidó temető
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gábor Zsazsa leghőbb vágya volt, hogy halála után édesapja mellett helyezzék örök nyugalomra, de nem valószínű, hogy ez megtörténhet. Zsazsát elhamvasztották, a zsidó vallási törvények szerint pedig urna nem kerülhet koporsós sírba.

Gábor Zsazsa utolsó kívánsága az volt, hogy halála után édesapja mellett nyugodhasson a Kozma utcai izraelita temetőben. Özvegye Frédéric von Anhalt herceg azonban nagyon nagy hibát vétett, ugyanis nem vette figyelembe a zsidó vallási törvényeket. Gábor Zsazsát elhamvasztatta és urnába helyeztette, így minden valószínűség szerint a díva nem nyugodhat apja mellett.

Gábor Zsazsa nem nyugodhat majd apja mellett Forrás: AFP

"A vallási törvény szerint nem lehetséges az urna koporsós sírba való betemetése"

mondta a Blikknek Radnóti Zoltán főrabbi, a Budapesti Rabbiság igazgatója. "A zsidó vallási törvény alól holtában sem mentesülhet senki" – szögezte le a főrabbi. Hozzátette, Anhalt herceg kérelmezheti, hogy az ügyben üljön össze a rabbinikus bíróság és a temetési ügyeket intéző Chevra Kadisa. Azonban, ha nem hamvasztás történt volna, sem lenne egyszerű és egyértelmű a helyzet. "Két holttest nyugszik ebben a sírban, és ilyenkor azt is meg kell vizsgálni, milyen régóta vannak ott, és mennyire süllyedtek meg a földben.

A felső koporsó tetejének bizonyos távolságra kell lennie a földfelszíntől"

– mondta még Radnóti Zoltán. Ráadásul a vérrokonság kérdése is problémás, ugyanis Gábor Zsazsa édesapja a második feleségével nyugszik egy sírhelyben. Az szintén hitéleti kérdést vet fel, hogy Gábor Zsazsa csak a középső lány, így nem biztos, hogy el lehetne temetni édesapja mellé.

Baukó Éva feljelenti Aureliót: börtönbe is kerülhethttp://www.life.hu/sztarok/20170224-bauko-eva-feljelenti-aureliot.htmlÖsszerúgta a port nemrég Baukó Éva és Aurelio, mindezt a Facebookon. Éva egy bejegyzésében megemlítette az egykori Való Világ-győztes nevét, amit Aurelio keresetlen szavakkal jutalmazott egy videóban. Éva ezt nem hagyja annyiban: feljelentést tesz. Ezért az RTL Klub műsorvezetője akár két évet is kaphat! TV + SztárokOrigoVastag Tomi 24 évesen lett apahttp://www.life.hu/sztarok/20170224-24-evesen-valt-apava-vastag-tomi.htmlVastag Tamást az X-Faktor első szériájában ismerhette meg a nagyközönség, amit végül bátyja, Vastag Csaba nyert meg. Tominak azóta felfordult az egész élete, néhány hónapja pedig édesapává is vált... TV + SztárokOrigoÖrdög Nóra új műsora lesz a tavasz durranásahttp://www.life.hu/sztarok/20170224-ordog-nora-uj-musora-nagyon-cuki-vigyazat-gyerekkel-vagyok.htmlÖrdög Nóra új műsora március 1-jén indul, de már a promóvideókból jól látszik, hogy elképesztően vicces lesz. TV + SztárokOrigoLagzi Lajcsi Dubaiba utazott üzleti útrahttp://www.life.hu/sztarok/20170224-dubaiba-utazott-lagzi-lajcsi.htmlLagzi Lajcsi ismét elhagyta az országot, ezúttal Dubaiba utazott. Kiderült, hogy nem nyaralni ment a városba, hanem üzletelni. Állítólag ingatlanbefektetésekről tárgyal a helyi nagyokkal. TV + SztárokOrigoPápai Joci 13 éve külön alszik a feleségétőlhttp://www.life.hu/sztarok/20170223-papai-joci-es-a-felesege-mar-13-eve-nem-alszanak-egyutt.htmlPápai Joci egy interjúban elárulta, hogy már 13 éve nem alszanak együtt a feleségével, és már az életritmusuk is teljesen különböző. TV + SztárokFotó: Adrián Zoltán - OrigoPataky Attila megszólalt a NASA új bejelentésérőlhttp://www.life.hu/sztarok/20170223-pataky-attila-megszolalt-a-nasa-bejelenteserol.htmlHét Föld-szerű bolygót találtak: ezt jelentette be a NASA. Pataky Attila szerint azonban folyton csak hazudnak és az egész csak egy nagy simli. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.