Harvey Weinstein felesége is nagy bajba került

Forrás: Getty Images/2017 Dan MacMedan/Dan Macmedan -
metoo Harvey Weinstein Georgina Chapman zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban sorra jelentkeztek azok a nők, akiket az elmúlt 30 évben Hollywood egyik legbefolyásosabb embere, Harvey Weinstein zaklatott. A perverz producert már a saját cégéből is kirakták, a neje pedig beadta a válókeresetet, ám az asszony így sem biztos, hogy megmenekül...

The New York Times számolt be arról elsőként, hogy az amerikai producer évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és számos színésznőt, egyes esetek több mint 20-30 évvel ezelőtt történtek.

Georgina Chapman kezdő színésznő volt, amikor 2004-ben találkozott a producerrel, röviddel a megismerkedésük után az asszony igen nagy filmekben zsebelt be szerepeket. 2005-ben Bob Hoskins mellett játszott A nyakörv című filmben. A moziban egy erőszakos szexet kedvelő prostit alakított Chapman, aki ekkor közel 1 éve volt a producer barátnője. A Daily Mail írása szerint Weinstein volt az, aki ragaszkodott hozzá, hogy a nő testéből szinte minden látszódjon a filmvásznon. Georgina több olyan filmben is szerepelt, amely Harvey nevéhez volt köthető, ám hamar lemondott a színészetről, amikor saját divatmárkát indított.

Harvey Weinstein és Georgina Chapman a 2017-es Oscar-gálán Forrás: Getty Images/2017 Dan MacMedan/Dan Macmedan

Az említett cikkben arról is írnak, hogy Weinstein mindent megtett annak érdekében, hogy neje üzlete sikeres legyen. Állítólag számos, az ő produkcióiban dolgozó színésznőtől elvárta, hogy a neje által tervezett ruhákat viseljék a díjátadókon.

Állítólag Felicity Huffman volt az egyik színésznő, akinek "kötelezően" Weinstein nejének ruháját kellett viselnie Forrás: Getty Images/2006 Getty Images/David Livingston

Ma már nemcsak a filmesek beszélnek Harvey botrányáról, hanem a divatszakma is. Sokan ugyanis úgy vélik, hogy a perverz producer botrányai miatt, az asszony divatmárkájának is annyi. „Georgina a sikerét egy zsarnok, fenyegetőző, perverz embernek köszönheti. Vajon nélküle is viselné ennyi sztár ezeket a ruhákat?" – teszik fel a kérdést a cikkben.

Harvey neje alig néhány nappal a The New York Times leleplező cikke után, kiadott egy közleményt, melyben bejelentette, hogy elhagyja férjét. Az asszony két gyermeket szült a producernek.

Az összes cikk a témában:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.