Mandulás pite - csodasüti liszt nélkül!

Forrás: Lázár Chef -
sztárszerző pite méz mandula sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ezt a liszt nélkül készülő remeket mindenkinek ajánljuk - mert amellett, hogy imádnivaló édesség, az egészségedet is óvja a mandulával és a mézzel.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók:

20 dkg mandula
10 dkg méz
3 tojás
5 dkg olvasztott vaj
vaj a piteforma kikenéséhez
12 dkg cukor
1 mokkáskanál só

Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés:

Kivajazott piteformában szétterítjük a mandulát. A maradék hozzávalókat: a mézet, a tojást, a cukrot, az olvasztott vajat és a sót összekeverjük, majd a mandulára öntjük. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

Extra tippünk

Melegen nem fog kijönni a formából, meg kell várni, amíg langyos lesz. Szépen nem szeletelhető, de nagyon finom, egyszerű és gyors!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.