Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ezt a liszt nélkül készülő remeket mindenkinek ajánljuk - mert amellett, hogy imádnivaló édesség, az egészségedet is óvja a mandulával és a mézzel.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók:

20 dkg mandula
10 dkg méz
3 tojás
5 dkg olvasztott vaj
vaj a piteforma kikenéséhez
12 dkg cukor
1 mokkáskanál só

Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés:

Kivajazott piteformában szétterítjük a mandulát. A maradék hozzávalókat: a mézet, a tojást, a cukrot, az olvasztott vajat és a sót összekeverjük, majd a mandulára öntjük. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütjük.

Extra tippünk
Melegen nem fog kijönni a formából, meg kell várni, amíg langyos lesz. Szépen nem szeletelhető, de nagyon finom, egyszerű és gyors!