Mindenkit lázba hoz a tortillaleves

Forrás: Lázár Chef -
hagyma paradicsom leves sztárszerző paprika tortilla chili sztárszakács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Ezzel a levessel igazán nagyot villanthatsz, hiszen különleges íze és hangzása mindenkit garantáltan elvarázsol! És ami a legjobb benne, ha van egy kis maradék húslevesed és sült csirkéd, azt is hasznosíthatod ennél a receptnél.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

10 dkg cheddar sajt
1,5 l csirke- vagy marhaalaplé
2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál Worcestershire szósz
25 g jalapeno paprika (üveges változatban, szeletelve is kapható)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsomkonzerv
1 kiskanál kömény
1 kiskanál chilipor
1 darab avokádó
1 kiskanál só
tortillacsipsz a tálaláshoz

Elkészítési idő: 75 perc

Elkészítés:

A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, a köményt, a chilit, a jalapeno paprikát, a Worcestershire szószt és a sót. Felforraljuk, majd közepes lángon, fedő alatt 1 órán át gyöngyöztetjük. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a feldarabolt avokádót és a kisebb darabokra vágott sajtot (le is szeletelhetjük, de a forró levesben a nagyobb sajtdarabok is hamar elolvadnak). Forrón, a tortillacsipsszel tálaljuk.

Extra tippünk

Ha van otthon egy kis sült csirke maradék, annak húsát is hozzáadhatjuk a leveshez. A csirke darabokat az 1 órás főzési idő után adjuk a leveshez, és még 5 percig főzzük.
Tejszínes fokhagymakrémleves http://www.life.hu/sztarszerzok/20140102-lazar-chef-sztarszakacs-a-tejszines-fokhagymakrem-leves-receptjet-mutatja-be.html Gyerekkorunk nagy kedvence: a császármorzsa http://www.life.hu/sztarszerzok/20140102-lazar-chef-sztarszakacs-a-csaszarmorzsa-receptjet-mutatja-be.html Ropogós malac lencseágyon http://www.life.hu/sztarszerzok/20131229-lazar-chef-sztarszakacs-a-ropogos-malac-lencseagyon-receptjet-mutatja-be.html Narancsos pulykasült lépésről lépésre http://www.life.hu/sztarszerzok/20131221-lazar-chef-megmutatja-hogyan-sussunk-karacsonyi-pulykat-lepesrol-lepesre.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.