Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Tejberizs és tejbegríz: komoly riválisok. Talán egy fokkal többen kedvelik a tejbegrízt, de annak az elkészítése sok bonyodalommal jár, különösen, ha a gríznek csomósodni támad kedve... A tejberizst viszont nem lehet elrontani - ha így készíted el!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1 bögre rizs
fél bögre tej
1 dl tejszín
1 bögre víz
1 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál kristálycukor
1 kis darabka citromhéj
1 mokkáskanál só
4 evőkanál eperlekvár

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

A rizst alaposan átmossuk, majd vízben, alacsony lángon feltesszük főni. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a sót, majd fedővel lefedve, körülbelül 15 perc alatt félpuhára főzzük. Ezután hozzáadjuk a kristálycukrot, a tejet és a citromhéjat. Folyamatos kevergetés mellett puhára főzzük, majd a kemény habbá vert tejszínt is hozzákeverjük. Alaposan összedolgozzuk, poharakba vagy tálakba töltjük, és eperlekvárral tálaljuk.

Extra tippünk:
A tejberizs főzésekor adhatunk hozzá reszelt kókuszt is.