Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 185. rész.

A szívből jövő, biztató, jó szónak akkor is hatalmas ereje van, ha nem igaz.

Gondolj a placebóra. A legnagyobb hazugság. Csak éppen meggyógyít. Minél nagyobb hazugság, annál inkább. Ha azt mondod, ne vegyél be belőle, csak fél tablettát, mert egy egész, vagy pláne kettő már annyira erős, hogy veszélyes – még jobban hat.

Forrás: Thinkstock

 Minél jobban hazudsz, annál inkább.

A jó hazugság nemesíti a lelket, s néha egy életre szóló, boldog emléket ad. Gondolj a Mikulásra, és Jézuskára, mi mindent hozott neked karácsonyra! Ne a tárgyakra gondolj, hanem a szeretetre. Pedig anyukád, apukád volt a Jézuska, és az utcán a Mikulás bácsi egy hajléktalan közmunkás. Ebből az emlékből sokáig élünk. És sok más hazugságból is.        

A jóság erősebb, mint a racionális igazság.

Valaki azt mesélte, hogy egy orvosi konzílium megállapította, hogy gyógyíthatatlan, halálos rákja van. A barátja meg azt mondta: „Nincs neked semmi bajod!” Fölkelt az ágyából, kiment a kórházból, és mai is él – húsz éve semmi baja. Az életben a legnagyobb erő gyakorta nem az ész, hanem a szeretet.

És ami ugyanaz: a jóság. Mindkettő irracionális. De mindent legyőznek. Egyszer még ki fogják mutatni, hogy a szeretet hiánya hányféle betegséget okozhat.