Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 247. rész.

Ha jól figyelsz, rádöbbenhetsz arra, hogy rossz érzésed nem is a tiéd: valaki helyett szorongsz, vagy valaki bánata suhant át rajtad, és árnyékba borította egyébként derűs lelkedet.

Forrás: Dreamstime

Bizony, az érzések fertőznek, közelről és nagy távolságból is. Ilyenkor hiába keresed magadban rossz hangulatod okát, kiderül, hogy a párod fél, vagy ő depressziós, és te az ő félelmét féled. Átsugárzott rád, mert érzelmi adók-vevők vagyunk egyszerre. Valaha azt hittem, ehhez szeretni kell a másikat, ma már azt tapasztalom, hogy még egy számomra közömbös ember is hatással lehet rám, néha nagy távolságból is. A kérdésem itt ez: miért váltam hangolttá rá? Miért vettem át mások negatív érzéseit?

Kevés ember tud csatát nyerni a hangulatai ellen.

Ahogy a hangok alaphangja a normál Á – úgy alaphangja a léleknek a derű. A zenészek is szüntelenül hangolnak. Nekünk is kell! Az élet lehangolja a hangszereket – bennünket is. Hangolni kell!