Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 266. rész.

Csak, akiről leperegnek az esőcseppek, az tudhatja, hogy meg is lehet száradni. Csak, aki játszik az élettel, az él itt jól. 

Ehhez lelki lazaság kell. Kis játékosság. Megélni azt, hogy nem végérvényesen vagyunk ideítélve, hanem átmenők vagyunk. A legbölcsebb emberek semmit sem vettek túlságosan komolyan. Főleg önmagukat nem. Kezük laza volt, léptük táncos, és akkor érezték jól magukat, ha önfeledtek voltak. 

„Játsszál. S mint az istenek, légy derűs, és főleg sokat nevessél!”Forrás: Thinkstock

Nem ragaszkodtak semmihez, mert tudták, hogy itt semmi sem a miénk. Halottaikat nem villámcsapottan búcsúztatták, örökké, hanem randit adtak nekik a másvilágon, ahová előbb-utóbb követték őket. 

Játsszál. S mint az istenek, légy derűs, és főleg sokat nevessél! 

Azon is, ha elesel, akár egy tócsába is, tudd, hogy minden lepereg rólad, szárnyaid megszáradnak, s előbb-utóbb repülhetsz hazád, a kék égbolt és a nap felé.