Peller Mariann a család lelkéről

Forrás: Shutterstock -
lélek Peller Mariann család Bódi Margó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bódi Margóval való beszélgetés végére tudatosodott bennem, hogy Margó különleges lélek. Ő maga, a Bódi család mini-univerzumának ragyogó Napja. Az a lélek, aki csendben teszi a dolgát, mégis mindenki jobban érzi magát a közelében, mint mikor rásüt a drága Nap az emberre, és ezzel feltölti, átmelegíti a testet-lelket. Nem tolakodó, nem parancsol, csak van, és magával a létezésével, fáradhatatlan munkálkodásával példát, sőt, adott esetben irányt is mutat a többieknek. Nem akar uralkodni, azt meghagyja a család Fejének (a családfőnek), inkább csak melengeti a család minden egyes tagját, és gondoskodó szeretetével bátorít, vagy akár vigaszt nyújt, amikor erre van szüksége valakinek.

Igazság szerint, ő a család lelke. Ez a szereplő minden családban megtalálható, még abban is, amelyből fizikailag már esetleg hiányzik az illető. Mert a legtöbb családban volt vagy van egy olyan személy, aki be- és elfogadó. Ha kérik, örömmel ad tanácsot, ami többnyire bölcs és igen megfontolandó. Ugyanakkor magától nem erőszakolja rá az ötleteit, kéretlen jótanácsait a családtagokra. Ez a lélek képes láthatatlan szeretet-fonállal összekötni még azokat a rokonokat és családtagokat is, akik maguktól nem állnának szóba egymással.

Ennek a léleknek éppen ez a feladata: a családi kohézió, az összetartó energia létrehozása és fenntartása.

Bódi Margó a család lelke Forrás: Facebook/Bódi Margó Rajongói Oldal

Megfigyelhető, hogy ez a személy általában már idősebb, legalábbis olyan szülő, akinek felnőtt gyermekei vannak. Nem a látszat kedvéért igyekszik vasárnapi ebédre összehívni a népesebb, tágabb családot, hanem azért, mert szükségét érzi annak, hogy a család egyes lelkei egymás közelében legyenek, és töltődjenek ezáltal. Az is megfigyelhető, hogy a család lelke többnyire nőnemű (persze, léteznek férfiak is ebben a szerepben, csak ez a ritkább). Egy anya vagy nagymama az, aki a nőiség csodálatos tulajdonságainak hála, képes erre a befogadásra, elfogadásra, szeretetteli gondoskodásra. Hallgatásra, ha épp arra van szükség, biztatásra vagy jószándékú feddésre, amikor valamelyik családtag olyan útra lépett, ami a sötétségbe visz.

A család lelke nem akarhatja megmenteni egyik gyermekét vagy unokáját sem a saját sorsától.

Bár biztos vagyok benne, hogy ha tehetnék, az életüket is feláldoznák a szeretteikért. Ez az egyik legnagyobb lecke ezeknek a lelkeknek, hogy nem vehetik el gyermekeik karmáját, mert a gyerekek azért jöttek a Földre, hogy tapasztaljanak. Lehet a család lelke védőháló vagy esernyő az élet viharában, egy bizonyos pontig. Azonban egy ponton túl beletörődve kell néznie, hogyan boldogulnak csemetéi. Az ő feladata nem a megváltásuk, hanem az, hogy ott legyen, mint a családi tűzhely melege vagy a pihe-puha dunna, ami betakar, amikor az élet harcaiban megtépázott csemeték hazatérnek, a megnyugvás és pillanatnyi biztonság reményében. Nemes, de cseppet sem könnyű feladat a család lelkének lenni!

A család lelke nem veheti el gyermekei karmáját, mert a gyerekek azért jöttek a Földre, hogy tapasztaljanak Forrás: Shutterstock

Vannak családok, ahol a család lelke sajnos már nincs az élők sorában. Ilyenkor megfigyelhető, hogy a családi összetartás valamennyire szétzilálódik, ezért némi időbe telik, mire újrarendeződik. Bár az általa képviselt és működtetett szeretet-energia, mely minden tagot bekapcsolt a családi szeretet-hálóba, továbbra is megmarad egy darabig, mégis lassan halványulni kezd. Csak akkor erősödik fel pillanatokra, amikor a családtagok felidézik magukban az elhunyt szerettüket, aki betöltötte a család lelkének fontos pozícióját. Aztán előbb-utóbb újra kell teremteni a családi kohéziót. Mert valakinek át kell venni ezt a szerepet. Lehet, hogy egy generáció kimarad, és csak az unokák között születik le a Földre olyan képességekkel bíró lélek, aki magára veheti ezt a szerepet, de biztosan lesz ilyen.
Nézzétek meg ilyen szemmel a saját családotokat. Sejtitek, érzitek már, ki lehet a Ti családotok lelke?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.