Peller Mariann a család lelkéről

Forrás: Shutterstock -
lélek Peller Mariann család Bódi Margó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bódi Margóval való beszélgetés végére tudatosodott bennem, hogy Margó különleges lélek. Ő maga, a Bódi család mini-univerzumának ragyogó Napja. Az a lélek, aki csendben teszi a dolgát, mégis mindenki jobban érzi magát a közelében, mint mikor rásüt a drága Nap az emberre, és ezzel feltölti, átmelegíti a testet-lelket. Nem tolakodó, nem parancsol, csak van, és magával a létezésével, fáradhatatlan munkálkodásával példát, sőt, adott esetben irányt is mutat a többieknek. Nem akar uralkodni, azt meghagyja a család Fejének (a családfőnek), inkább csak melengeti a család minden egyes tagját, és gondoskodó szeretetével bátorít, vagy akár vigaszt nyújt, amikor erre van szüksége valakinek.

Igazság szerint, ő a család lelke. Ez a szereplő minden családban megtalálható, még abban is, amelyből fizikailag már esetleg hiányzik az illető. Mert a legtöbb családban volt vagy van egy olyan személy, aki be- és elfogadó. Ha kérik, örömmel ad tanácsot, ami többnyire bölcs és igen megfontolandó. Ugyanakkor magától nem erőszakolja rá az ötleteit, kéretlen jótanácsait a családtagokra. Ez a lélek képes láthatatlan szeretet-fonállal összekötni még azokat a rokonokat és családtagokat is, akik maguktól nem állnának szóba egymással.

Ennek a léleknek éppen ez a feladata: a családi kohézió, az összetartó energia létrehozása és fenntartása.

Bódi Margó a család lelke Forrás: Facebook/Bódi Margó Rajongói Oldal

Megfigyelhető, hogy ez a személy általában már idősebb, legalábbis olyan szülő, akinek felnőtt gyermekei vannak. Nem a látszat kedvéért igyekszik vasárnapi ebédre összehívni a népesebb, tágabb családot, hanem azért, mert szükségét érzi annak, hogy a család egyes lelkei egymás közelében legyenek, és töltődjenek ezáltal. Az is megfigyelhető, hogy a család lelke többnyire nőnemű (persze, léteznek férfiak is ebben a szerepben, csak ez a ritkább). Egy anya vagy nagymama az, aki a nőiség csodálatos tulajdonságainak hála, képes erre a befogadásra, elfogadásra, szeretetteli gondoskodásra. Hallgatásra, ha épp arra van szükség, biztatásra vagy jószándékú feddésre, amikor valamelyik családtag olyan útra lépett, ami a sötétségbe visz.

A család lelke nem akarhatja megmenteni egyik gyermekét vagy unokáját sem a saját sorsától.

Bár biztos vagyok benne, hogy ha tehetnék, az életüket is feláldoznák a szeretteikért. Ez az egyik legnagyobb lecke ezeknek a lelkeknek, hogy nem vehetik el gyermekeik karmáját, mert a gyerekek azért jöttek a Földre, hogy tapasztaljanak. Lehet a család lelke védőháló vagy esernyő az élet viharában, egy bizonyos pontig. Azonban egy ponton túl beletörődve kell néznie, hogyan boldogulnak csemetéi. Az ő feladata nem a megváltásuk, hanem az, hogy ott legyen, mint a családi tűzhely melege vagy a pihe-puha dunna, ami betakar, amikor az élet harcaiban megtépázott csemeték hazatérnek, a megnyugvás és pillanatnyi biztonság reményében. Nemes, de cseppet sem könnyű feladat a család lelkének lenni!

A család lelke nem veheti el gyermekei karmáját, mert a gyerekek azért jöttek a Földre, hogy tapasztaljanak Forrás: Shutterstock

Vannak családok, ahol a család lelke sajnos már nincs az élők sorában. Ilyenkor megfigyelhető, hogy a családi összetartás valamennyire szétzilálódik, ezért némi időbe telik, mire újrarendeződik. Bár az általa képviselt és működtetett szeretet-energia, mely minden tagot bekapcsolt a családi szeretet-hálóba, továbbra is megmarad egy darabig, mégis lassan halványulni kezd. Csak akkor erősödik fel pillanatokra, amikor a családtagok felidézik magukban az elhunyt szerettüket, aki betöltötte a család lelkének fontos pozícióját. Aztán előbb-utóbb újra kell teremteni a családi kohéziót. Mert valakinek át kell venni ezt a szerepet. Lehet, hogy egy generáció kimarad, és csak az unokák között születik le a Földre olyan képességekkel bíró lélek, aki magára veheti ezt a szerepet, de biztosan lesz ilyen.
Nézzétek meg ilyen szemmel a saját családotokat. Sejtitek, érzitek már, ki lehet a Ti családotok lelke?

Interjú: Bódi Margóval Peller Mariann beszélgethttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190218-interju-bodi-margoval-peller-mariann.htmlEzúttal Bódi Margó volt a vendégem az Utazás a lelked körül Peller Mariann-nal című műsoromban, amelyet a LifeTv-n is megnézhettek. Peller MariannOrigoAmikor haldoklik a gyermeked, mit kérhetsz Istentől?http://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190205-utazas-a-lelked-korul-lippai-marianna-kapcsan-a-hitrol-erorol-szeretetrol.htmlLippai Marianna a legerősebb nő, akivel valaha találkoztam. Tartása van, amelyen átsugárzik egy harcos férfi ereje – igen, ez nem elírás, férfias ereje van. Sőt, már-már olyan ereje van, amelyet földöntúlinak is nevezhetnénk. Marianna 2002-ben tudta meg, hogy a gyönyörű ötéves kislánya, Dominika súlyos, genetikai betegségben szenved. Évekig küzdött azért, hogy megtalálja azt az egyetlen embert, aki ismeri a gyógymódot, és visszaadhatja a kislányának az életét. Azonban nem talált ilyen embert. Peller MariannOrigoMegrázó részletek: Lippai Marianna kislánya elvesztéséről mesélthttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190205-lippai-marianna-kislanya-elveszteserol-meselt.htmlAz Utazás a lelked körül című műsorom e heti vendége Lippai Marianna volt, aki megrázó őszinteséggel mesélt a kislánya, Dominika elvesztéséről. Peller MariannOrigoUtazás a lelked körül: Csepregi Évahttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190130-utazas-a-lelked-korul-peller-mariann-interjuja-csepregi-evaval.htmlEzúttal Csepregi Éva volt a vendégem az Utazás a lelked körül című, LifeTv-n futó műsoromban. Fogadjátok szeretettel a vele készült beszélgetést. Peller MariannOrigoUtazás a lelked körül: Erdélyi Tímeahttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190128-utazas-a-lelked-korul-erdelyi-timeaval-beszelget-peller-mariann.htmlErdélyi Tímea színművész, életemnek igen fontos része volt, nagyjából 10 évvel ezelőtt, amikor is együtt laktunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem kollégiumában. Ha ő nincs, az Utazás a lelked körül sem jött volna létre. Az ő spirituális érdeklődése, nyitottsága indított el engem is az utamon. Peller Mariann--Ezt gondolja Peller Mariann az elférfiasodott nőkről és az elnőiesedett férfiakrólhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190114-peller-mariann-az-egysegrol-az-androgunokrol-az-elferfiasodott-nokrol-es-az-elnoiesedett-ferfiakrol.htmlAki elsőre ránéz Balázs Klári énekesnőre, az joggal gondolhatja, hogy csodás nő. A szó legszorosabb értelmében igazi, nagybetűs NŐ. Dekoratív, csinos, mindig választékosan és elegánsan öltözik, illatozik, a frizurája minden megjelenéskor tökéletes, a keze, a körmei ápoltak. Látszik, hogy élvezi a női lét örömeit, a szépséggel járó előnyöket. Azt is gondolhatnánk, hogy Klárikának épp elég annyi, hogy egy erős karakterű férfi oldalán élhet, lesve szíve választottja minden kívánságát, miközben minden körülmények között elfogadja a férje, Korda György döntéseit. Peller MariannOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.