Fodor Zsóka: Nagyon sivár gyerekkorral büszkélkedhetek

Forrás: Facebook/Fodor Zsóka -
Magdi anyus Peller Mariann család szerelem Barátok közt hit Fodor Zsóka Utazás a lelked körül sors vallás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az ország Magdi anyusának hatalmas szeretetéhségét sosem csillapította egy igazi családi kör, ezért igyekszik mindenkivel nagyon kedvesnek lenni, hogy ugyanezt kaphassa vissza az emberektől. Fodor Zsókával az Utazás a lelked körül című sorozatomban beszélgettem.

Peller Mariann: Zsóka, te miben hiszel?

Fodor Zsóka: Én istenben hiszek. Nem vagyok az a templomba járó ember, aki minden misén ott van, de úgy gondolom, hogy úgy kellene élnie mindenkinek, hogy előtte lebegjen, hogy egyszer el kell majd ezzel számolni. Vétek én is hibákat, bár nagyokat nem vétkezem, természetesen. Olyan város nincs, ahol játszottam, dolgoztam vagy csak átutazóban lettem volna, és ne mentem volna be az ottani templomba. Azért szoktam betérni, hogy megköszönjem a jóistennek azt a helyzetet, amiben én vagyok.

P.M.: Tehát, adsz hálát!

F.Zs.: Én mindig hálát adok, és nem csupán kérek, hanem köszönni járok a templomba.

Fodor Zsóka istenhívő ember, gyakran betér templomokba, hogy köszönetet mondjon Forrás: Facebook/Fodor Zsóka

P.M.: Merthogy ezt felejtik el sokan. Honnan jön a hited? A szüleid vallásosak voltak, esetleg vallásos neveltetést kaptál?

F.Zs.: Nem. Én nagyon sivár gyerekkorral büszkélkedhetek. Elváltak a szüleim, és a bátyámat anyámnak ítélte a bíróság, míg engem az apámnak. Vagyis én kilencéves koromtól tizennégy éves koromig albérletről albérletre jártam édesapámmal, ahol ő szobát kapott. Huszonnégy év után váltak el a szüleim, mert apám beleszeretett egy kolléganőjébe. Ezután viszont negyven évig élt a második feleségével példás házasságban. A gyerekkorom ráment erre. Mégsem tudtam apámra haragudni, felnőtt fejjel azt mondtam neki, édesapám, egy életed van, most kell boldognak lenned, és ha így vagy boldog, akkor így vagy boldog.

P.M.: Ezt mégis hogyan tudtad feldolgozni?

F.Zs.: Úgy, hogy bennem maradt egy nagy adag szeretetéhség. Én ezért igyekszem mindenkivel úgy viselkedni, ahogy szeretném, hogy velem viselkedjenek. Nem létezik, hogy én akarattal valaha az életben, megbántottam volna bárkit is, mert én sem szeretném, ha engem megbántanának. Ez a hit, amivel nem hivalkodik az ember, ez nagyon fontos, nagyon jó dolog, mert így az ember nem lesz gonosz, nem lesz rosszindulatú.

P.M.: Voltak olyan élethelyzetek, amelyek során úgy érezted, hogy akiben hiszel, tehát isten melletted van?

F.Zs.: Én elmondhatom, hogy mindig. Ami rossz volt a gyerekkoromban, én azt is megköszönöm, mert rengeteget tanultam belőle. Nekem egyetlen élő rokonom sincsen, fogadott családjaim vannak. Sokszor többet ér ez, mint egy vérrokon. Nem volt túl sok mélypont az életemben, de persze, olyankor kicsúszik, hogy „jaj, istenem, most segíts meg!" Mégis meg kell mondanom, hogy nem volt túl sok ilyen helyzet az életemben.

Ami rossz volt a gyerekkorában, azt is megköszönte, mert rengeteget tanult belőle Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

P.M.: A mélypontokon előfordul, hogy konkrét imát mondasz el? Vagy inkább beszélgetsz istennel?

F.Zs.: Nincs konkrét, de esténként imádkozom. Megköszönöm a jóistennek azt a sok mindent, ami velem történt, és főleg azt, hogy egészséges vagyok.

P.M.: Hiszel abban, hogy vannak sorsszerű találkozások az életünkben? Neked volt ilyen?

F.Zs.: Ezen el kell, hogy gondolkodjak. Volt nekem egy szerelmem, aki a Bergendy együttesben játszott pozanon. 1968-ban, amikor az együttes kiment játszani, akkor ő kint is maradt Regensburgban. Évekkel később, a keresztfiammal mentünk Regensburgon keresztül, nyaralni. Eszembe jutott, hogy Péter itt lakik, úgy meginnék vele egy kávét. Így hát a keresztfiam, aki négy nyelven beszél, fellapozta a telefonkönyvet, kikereste, és én felhívtam őt. Üzenetrögzítő vette fel, ezért elmondtam neki, hogy átutazóban vagyok, de amikor jövök visszafelé, esetleg hívjon fel, hogy igyunk egy kávét. Péter azonban nem jelentkezett. Nem tudtam, mi minden történhetett vele, hiszen akkor már tizenöt éve nem láttam. Hazaértem Magyarországra, kinyitottam a levélszekrényt, és ott várt Pétertől egy lap. Ezen az állt, hogy annyit gondolt rám az utóbbi időben. Épp Egyiptomban van, és nagyon boldog lenne, ha a megadott számon felhívnám. Soha nem fogom elfelejteni, mert ez így történt. Persze, újra felvettük a kapcsolatot, jó darabig arról cikkeztek, hogy harmadszor is férjhez megyek, de végül is, nem mentem férjhez újra. Mégis, ez döbbenetes volt, mert ő az én üzenetemet nem kaphatta meg, hanem épp egyszerre gondoltunk egymásra.

P.M.: Sajnálom, hogy nem lett belőle klasszikus happy end, de úgy gondolom, hogy ezzel az emberrel dolgod volt, feladatotok volt egymással.

F.Zs.: Hogyne, ő engem nagyon szeretett, nem is nősült meg soha. Én pedig csak Németországban szembesültem vele, hogy ő mennyire szeret engem, csakhogy én akkor már nem akartam lekötni magam.

Fodor Zsóka és Peller Mariann Forrás: Instagram/mariannpeller

Bár Zsóka fenntartásokkal kezeli a tarot kártyát, mégis vállalta, hogy játékként felfogva, meghallgatja Novák László személyiségelemzését.

Novák László: Olyan embert látok, aki rengeteg mindent megélt. Valószínűleg téged nagyon sok minden meg is érintett, és ezért is vagy jó színésznő. Megérintettek az életed történései. Ez pedig egy drámai lap. Nagyon érzékeny típus vagy, mindenre kitárt szívvel tudsz odafigyelni. Kelyheket látunk, amikben benne van az érzelem, az erkölcs, a morál. Valószínűleg nem nézed jó szemmel azt, amit manapság tapasztalsz. A jelen is szomorúvá tehet.

F.Zs.: Igen. Csak az ember ezt eltemeti magában, és feldolgozza. Nem akarom ezt megmutatni.

N.L.: Nézzük a tudatalatti tartalmakat. Ez egy olyan nőt ábrázol, aki sok mindent megélt már, de mindettől igazán stabil lett. Tele mély tartalmakkal, amire mindig építhetsz, mindig van feljebb. Amit el akarsz előlünk titkolni, hogy nagyon sokszor így érzed magad, ahogyan ezen a lapon az ember a kezébe temeti az arcát. Este vagy éjszaka, amikor egyedül marad az ember, és elcsendesedik körülötte a világ, akkor nem érzi magát túl jól, és ez nem is ritka.

F.Zs.: Ez nagyon így van. Most nagyon beletaláltál a közepébe. Egy egyedül élő, magányos ember időnként nem érzi jól magát a magányában.

Kamarás Iván: A színészet skizofrén szakmahttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190829-utazas-a-lelked-korul-peller-mariannnal-interju-kamaras-ivan.htmlA Jászai Mari-díjas színész szerint az ő szakmájukban sokkal nehezebb az embernek megtalálnia önmagát, hiszen folyamatosan személyiségből személyiségbe lépdelnek. Az Utazás a lelked körül című sorozatomban ezúttal Kamarás Ivánnal beszélgettem. Peller MariannFotó: Mudra László - OrigoUtazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Szulák Andreahttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190824-utazas-a-lelked-korul-peller-mariannnal-interju-szulak-andrea.htmlAz eMeRTon-díjas énekesnő mindig is istenhívő volt, emellett azonban nagyon nyitottan áll minden sorselemzéshez, legyen szó asztrológiáról vagy akár a számára férfiakra jellemző energiákat mutató tarotkártyás személyiségelemzésről. Az utazás a lelked körül című sorozatomban ezúttal Szulák Andreával beszélgettem. Peller Mariann--Utazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Marton Adriennhttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190812-utazas-a-lelked-korul-peller-mariannnal-interju-marton-adrienn.htmlAz egykori szépségkirálynő egy nagyon hosszú kapcsolat lezárása után találkozott először későbbi férjével. Bár nem akart rögtön belemenni egy újabb komoly kapcsolatba, egy érzés közbeszólt. A sorsszerűségről és a lelki társi kapcsolatok elképesztő mélységéről is beszélgettünk Adrival az Utazás a lelked körül című sorozatomban. Peller MariannOrigoUtazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Zimány Lindahttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190801-utazas-a-lelked-korul-peller-mariannnal-interju-zimany-linda.htmlAz egykori Miss Balaton nagyszülei által vallásos nevelést kapott, mégis sok mindenben hisz a templomban tanultakon túl is. Személyiségfejlesztésről, ikerlángokról, sorsszerűségről és lélekvándorlásról beszélgettünk Lindával az Utazás a lelked körül című sorozatomban. Peller MariannOrigoUtazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Hajdu Stevehttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190715-utazas-a-lelked-korul-peller-mariannnal-interju-hajdu-steve.htmlBár Steve szeret két lábbal a földön járni, nagyon is nyitott a spiritualitásra. Egykori osztálytársától hallott először a transzcendentális meditációról, ami teljesen megváltoztatta az életét. Peller Mariann--Utazás a lelked körül Peller Mariann-nal: Pásztor Annahttp://www.life.hu/sztarszerzok/peller-mariann/20190611-utazas-a-lelked-korul-peller-mariannnal-interju-pasztor-anna.htmlAnnához saját bevallása szerint pont annyira áll közel a spiritualitás, mint amennyire taszítja is. Erről az ellentmondásról és az univerzum rajta keresztül küldött üzeneteiről is beszélgettünk az Utazás a lelked körül című sorozatomban. Peller MariannFotó: Szabó Gábor - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.