A legfinomabb banánkenyér recept

Forrás: Thinkstock -
privát séf banánkenyér recept gasztronómia Marton Adrienn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik kedvencem az isteni, mézédes banánkenyér. Én így készítem el, most megmutatmom nektek a titkot, amitől garantáltan finom lesz.

Hozzávalók

2 ek. kókuszolaj, 4 nagy tojás, 3 ek. méz, 150 gr mandulaliszt, 3 nagy érett banán, 1 tk sütőpor, só, 120 ml kókusztej, 100 gr csokipasztilla.

Banánkenyér Forrás: Thinkstock

Hogyan kell elkészíteni?

1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Vajazzuk ki az őzgerincformát, majd az aljára tegyünk sütőpapírt.
3. Tegyük az olvasztott kókuszolajat, a tojásokat, mézet egy edénybe és keverjük össze habverővel.
4. Egy másik edényben keverjük össze a mandulalisztet a sütőporral és a sóval. Majd adjuk hozzá a korábban összekevert folyékony keverékhez. Folytassuk a keverést, amíg a tészta homogén lesz.
5. Külön keverjük össze a kókusztejet a banánnal, amíg a keverék babaétel állagú lesz. A banános keveréket adjuk a korábban összekevert tésztaalaphoz. Homogén állagúra keverjük össze. Adjuk hozzá a csokipasztillákat.
6. Öntsük a masszát őzgerincformába és 45-50 percig süssük.
7. Ellenőrizzük a tészták egy villa hegyével, hogy átsült-e.
8. Vegyük ki, és tálalás előtt pihentessük 10-15 percig.

Minden nap főzzön együtt a Life TV privát séfjével! Marton Adrienn megmutatja, hogy az egészséges finomságok elkészítése igenis gyerekjáték, csak egy csipetnyi odafigyelés kell hozzá. Receptkurzus és ízkavalkád 7:00-kor, 13.00-kor, 14.00-kor és 18.50-kor a Life TV-n.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.