Ismét bebizonyosodott, hogy a jó ételek összehozzák az embereket, ugyanis idén a pünkösdi héten újra dübörgött a Gourmet Fesztivál, ahol nagyon sok volt az érdeklődő. Harmadjára járok a rendezvényen és azon kívül, hogy élveztem a gasztronómiai újdonságokat és rengeteg ismerőssel találkoztam, workshopot is tartottam.

Hazai és nemzetközi sztárséfek egyaránt ellátogattak az idei Gourmet-ra. Bevallom vannak személyes kedvenceim is, így természetesen az ő standjaikat kerestem fel először. A fesztivál fő elemei a gombóc, a kaviár és a pezsgő voltak, amik már önmagában is nagyon exkluzív alapanyagoknak számítanak. Az ételválasztékról nem is beszélve! Lássuk, ki mivel rukkolt elő ezen a szuper eseményen.

A Kreinbacher Birtok kínálata fantasztikus volt és amit kóstoltam tőlük az mesébe illő. Malachússal töltött wonton, vajmártással és rántott csirkeszárny remoulade-mártással, tokhalkaviárral tálalva. Már az alapanyagok kombinációja is sokat elárult, na de az ízek terén Pesti Istvánék ismét maradandót alkottak. Hasonló véleményem van Sárközi Ákos vezette Borkonyháról is, ahol nem csak az ízekre gyúrtak, hanem a legnagyobb örömömre nagy hangsúly került a tálalásra, praktikusságra és a design-ra is. A hangzatos nevek és különleges alapanyagok felkeltették a kíváncsiságomat, úgymint a Bambi névre hallgató desszert vagy a korianderes vadraguleves, ami vaddisznó húsával készült. Érdekessége a kicsit thai jellegű ízvilág volt. El kell mondanom, hogy gyakran éreztem óriási csábítást, hogy egy standnál maradjak és degeszre egyem magam, de a kíváncsiságom győzött. Mentem tovább...

Forrás: Marton Adrienn, Facebook/Sárközi Ákos Séf

Imádom Olaszországot és az olasz ételeket is, így hatalmas volt a csábítás, hogy megkóstoljam a Digó nápolyi pizzáit és a Jamie's kínálatát. De amennyire a pizzát szeretem, annyira szeretem a lángost is, még most is elérzékenyülök, ha az ÉS Bisztró kaviáros lángosára gondolok...hm...

Forrás: Marton Adrienn

Jut eszembe, álmodozás közben majdnem elfelejtettem egy hatalmas gratulációt mondani a BABKA-nak a fenomenális kebabért és a grillezős hangulatért, úgyhogy hajrá Babka, csak így tovább! Elképzelésem sincs, hogy hogyan, de sikerült egy olyan könnyed, de mégis gazdag ízvilágú hamburgert megkóstolnom, amivel még azelőtt nem találkoztam. A Kiosk Beefbar truffles mini kobe burger névre keresztelte ezt a csodát, amit már a neve is mutat, a híres és rendkívül exkluzív szarvasgombával ízesítettek. A buci és a hús is habcukorként olvadt a számban és ami nagyon érdekes, hogy az amúgy street foodnak számító burgert sikerült piedesztálra emelniük.

Forrás: Marton Adrienn

Második nap már a gyerekek is kedvet kaptak, hogy igazi kis gourmet-k legyenek. Őket persze elvesztettem a Chez Dodo isteni maracujás macaronjainál, persze csak képletesen, de abszolút megértettem az érdeklődésüket a mandulalisztes sütemények iránt. A férjemmel a klasszikus helyeket is kipróbáltuk, úgy mint az Onyxot vagy a Costest, ahol az ízek mellett a tálalásdesign 5 csillagot érdemelt.

Forrás: Marton Adrienn

Természetesen ne feledkezzünk meg az olyan nagy klasszikusokról sem, mint a Gerbeaud cukrászda, amely idén ünnepelte 160. születésnapját egy álomkreációval, a „Gerbeaud 160 torta” csodával.
Aki esetleg sushira vágyott, az a Sushi Sei-nél kóstolhatta meg álmai fogását. A sashimi-kaviár válogatása és remek tálalásai ismét nem okoztak csalódást. Megmondom őszintén, rendszeresen látogatok el az étterembe a hétköznapokon is, ugyanis ezzel az ételminőséggel Magyarországon még csak itt találkoztam.

Forrás: Marton Adrienn

Összességében az idei év Gourmet fesztivál olyan jóra és tartalmasra sikerült, hogy jövőre szerintem lesátrazok itt négy napra.