Roberto konyhája: Karamellizált kacsacomb mentás-kapros ágyon, egészben sült juhtúrós lilahagymával

Forrás: Roberto konyhája -
Roberto konyhája juhtúró recept kacsacomb étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egész hetem nagy készülődéssel telt, Attila barátomat vártam haza Firenzéből. Sokat beszélgettünk, mit csináljunk, merre menjünk, és persze arról, mit együnk. Amikor kérdeztem, mi is legyen a ''welcome'' vacsora, azt mondta, rám bízza. De azért legyen üde és különleges. 

Nekem sem kellett több, pulyka, csirke, marha, disznó kilőve, de ihletet adott a piacon ez a két szép pár kacsacomb. Olyan hatalmasok voltak, hogy már meg is szállt az ihlet. Nekem a mentaíz a friss, miért is ne lehetne ettől üde, a lilahagyma pedig köretnek, juhtúróval nagyon különleges. Mondhatom, nem is maradt semmi, le is öblítettük pár pohár sörrel a bulinegyedben.

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók 4 főre:

Kacsacomb:

  • 4 db kacsacomb
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 kis csokor kapor
  • 10 szál menta levele
  • 5 szál újhagyma
  • 30 dkg újburgonya
  • 1 ek. barna cukor
  • 1 ek. méz
  • só, bors

Sült lilahagyma:

  • 4 db nagy fej lilahagyma
  • 5 dkg juhtúró
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 ek. olívaolaj

Melegítsük elő a sütőt 210 C°-ra. Készítsünk elő egy magas falú tepsit, és mossuk meg a zöldségeket. A burgonyát szeleteljük vékony szeletekre, és béleljük ki vele a tepsit. Vágjuk le a paprikákról a húst, és az egészben hagyott újhagymával helyezzük a burgonyára. Sózzuk, borsozzuk meg, és készítsünk ágyat a kaporból és mentalevelekből.

Ínycsiklandozó ízekre vágysz? A Life.hu séfje, Roberto ezentúl rendszeresen osztja meg velünk finomabbnál finomabb receptjeit, kövess bennünket, nehogy lemaradj a következő nyalánkságról!

Tisztítsuk meg a kacsacombot, sózzuk, borsozzuk, és forró serpenyőben mindkét oldalát, a bőrös felével kezdve süssük 4 percig. Vegyük alacsony lángra a tűzhelyet, kanalazzuk a serpenyőbe a barna cukrot és a mézet. Hagyjuk megolvadni és bevonni a comb alsó felét, majd fordítsuk meg, és karamellizáljuk a másik oldalát is fél percig. Helyezzük a tepsiben lévő zöldségágyra, öntsünk alá 1,5 dl vizet és alumíniumfóliával lefedve süssük 1 óra 20 percet, 210 C°-on.

Locsoljunk olajat egy magas falú tepsibe, szórjunk bele 1 ek zsemlemorzsát. Hámozzuk meg a lilahagymát, tetejét vágjuk be keresztalakban a fej feléig. Rakjuk tepsibe, és kicsit nyissuk meg a bevágott részen. Osszuk el a juhtúrót négy részre, és nyomkodjuk a hagymába. Sózzuk és borsozzuk meg, a tetejére szórjuk rá a zsemlemorzsát, és 180 fokon süssük 35 percig.

Roberto konyhája: Baconos-mogyoróhagymás szűzérme, roston sütve, chilis ringlószilvával http://www.life.hu/csalad/20150806-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-baconos-mogyorohagymas-szuzermet-roston-sutve-chilis.htmlA gyümölcsszezon kellős közepén minden friss, érett és édes! Ezért is gondoltam, miért is ne kombinálnám a szilvát a szűzérmével, és tehetném pikánssá egy kis csilivel. A baconszalonna és a mogyoróhagyma a koronaékszere ennek a receptnek. Annyira üdévé teszi és összhangba hozza ezt az ételt, hogy mámorban úszunk vacsora közben. De ki mást is csábíthatnánk a konyhába ezzel a recepttel, mint a kedvesünket, főleg ha van hozzá egy pohár finom rosé is! Kötényt fel, kést élezz, és indulhat a szeletelés, mert minden csoda a konyhában történik!CsaládOrigoRoberto konyhája: ínycsiklandozó currys csirkeleves http://www.life.hu/csalad/20150729-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-currys-csirkelevest-keszitett.htmlHiába van meleg, számomra elmaradhatatlan egy jó tányér forró leves. Szerencsére a vendégeim is tudják, hogy a melegben sokszor jótékonyabban hat egy forró leves, mint egy hatalmas rántott hús. Ez a leves mindamellett, hogy tele van tápláló zöldséggel és csirkemellel, a curry lelket melengető és keringésjavító hatásaival is kiegészül. Ragadj fakanalat, és vedd birtokba a konyhát!CsaládOrigoRoberto konyhája - Álmodd magad a sütimennyországba, a kávés cupcake az új őrület!http://www.life.hu/csalad/20150714-roberto-konyhaja-kaves-cupcake-recept.htmlNem csak a kávé szerelmeseinek ajánlom ezt a mennyei sütemény receptet, hanem mindenkinek, aki egy kis ízizgalomra vágyik! Ragadj fakanalat, süss egy finom kávés mámort, és hívd át a barátokat, hogy megoszthasd velük! Annyira könnyű elkészíteni, nagyon finom és abbahagyhatatlan!CsaládOrigoRoberto konyhája: Vigyázat, gyümölcs-túladagolás!http://www.life.hu/csalad/20150701-roberto-konyhaja-epres-creme-brulee-torta-recept.htmlEgyszerűen megvadulok a francia édességekért. A macaron egy örök klasszikus, a croissant szintén ikonikus finomság, de talán az ország legfenségesebb édessége mégis a cremé brülée. Az édes, tejszínes csoda a forró nyári napokon sem túlzó vagy nehéz édesség, különösen, ha megbolondítjuk a magyar nyár toplistás gyömülcseivel.CsaládOrigoRoberto konyhája: Jéghideg gazpacho búzacsírávalhttp://www.life.hu/csalad/20150706-roberto-konyhaja-gazpacho-buzacsiraval.htmlDögmeleg van! Ki kíván ilyenkor bármilyen ételt is? Ha minden lehetséges ’’fitnesszkaját’’ számba vettünk és a pörköltre se fáj a fogunk, na, akkor jöhet a jéghidegre hűtött gazpacho!Család--Roberto konyhája: Isteni finom Oreo cupcake - készítsd el gyorsan és könnyedénhttp://www.life.hu/csalad/20150720-rostas-robert-a-life-hu-sefje-ezuttal-oreo-kekszes-cupcake-sutit-keszitett.htmlTudtátok, hogy már fehér csokival bevont Oreót is lehet kapni? Én ezen a héten tudtam meg, persze azonnal megkóstoltam, és el is készítettem a hozzá illő sütireceptet. Így született meg ez az isteni finom Oreo cupcake.Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.