A héten már találkoztam körtével a zöldségesemnél, és arra gondoltam, miért is ne csábíthatnám át a barátaimat a hétvégén egy körtés-túrós sajttortára. A képeken ti is láthatjátok az eredményt, és a barátok is elégedettek voltak. Én meg boldog, hogy jól sikerült a süti. 

Körtés-túrós sajttortaForrás: Rostás Róbert

Hozzávalók a töltelékhez: 

• 25 dkg tehéntúró
• 25 dkg mascarpone sajt
• 1 citrom leve és reszelt héja
• 15 dkg porcukor
• 2 tojás
• 4 körte 

Hozzávalók a tésztához: 

• 30 dkg darált keksz
• 15 dkg vaj
• 1 evőkanál kakaópor

Elkészítése: Hámozzuk meg a körtéket, felezzük meg, és forraljuk 10 percig a citromlés-cukros vízben. Amikor letelt az idő, öntsük le a vizet, és hagyjuk hűlni. Rakjuk tálba a darált kekszet, adjuk hozzá a kakaóport és az olvasztott vajat. Keverjük össze alaposan, és nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tortaformába, hűtőben hűtsük, míg elkészül a töltelék. 

Válasszuk ketté a tojásokat, rakjuk a sárgájához a mascarpone sajtot, a túrót, a citrom reszelt héját, a porcukrot, és keverjük alaposan össze. Verjük kemény habbá a fehérjét, keverjük nagy mozdulatokkal a mascarponés túróhoz, és öntsük a kekszalapra. Osszuk el rajta a felezett körtéket, reszeljünk rá citromhéjat, és süssük 175 fokon 50 percig. Ha puhának érezzük, süssük még 10 percig. Hagyjuk langyosra hűlni, és egy éles késsel körbevágva vegyük ki a formából. Tálalhatjuk frissen, vagy lehűthetjük teljesen hidegre a hűtőben. Én így ajánlom nektek, mert ilyen melegben hűtve az igazi!