Ez a leves garantáltan felmelegít a leghidegebb napokon is.

Hozzávalók 6 főre

1 nagy fej karfiol ( 80 dkg)
20 dkg burgonya
500 ml laktózmentes tejszín
2 dl laktózmentes tej
2 fej sonkahagyma
1 szál adalékmentes kolbász
olívaolaj
só és bors

Karfiolkrémleves pirított kolbásszalForrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Tisztítsuk meg a zöldségeket és mossuk meg alaposan. Szedjük rózsáira a karfiolt, rakjuk fazékba az apró kockákra vágott hagymával és krumplival. Adjunk hozzá 4-5 evőkanál olajat és közepes lángon gyakran kevergetve, majd fedővel lefedve pároljuk puhára a hozzávalókat. Kevergetés közben sózzuk és borsozzuk meg, öntsük fel az egészet a tejszínnel és kis lángon fedő alatt, gyakran kevergetve 10-15 perc alatt főzzük készre. Lehúzva a tűzről, hozzáadjuk a 2 dl tejet és botmixszerrel turmixszoljuk le.