Ropogós lazac pesztós papardellével

2018.02.23. 20:21

Ennél nagyobb gasztronómiai élményt, amely ilyen hamar elkészül, nem is tudnék mondani. Próbáld ki te magad is! Nem fogsz csalódni!

Hozzávaók 4 főre

50 dkg lazac
2 dkg vaj
5 evőkanál olívaolaj
50 dkg papardelle tészta
1 db citrom cikkekre szeletelve
3 evőkanál frissen készített pesztó egy főnek, egy adag tésztára

Ropogós lazac pesztós papardellévelForrás: Roberto konyhája

Elkészítése

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szeleteljük négy egyenlő részre a lazacfilét és mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk meg. Melegítsük fel az olívaolajat a vajjal együtt egy serpenyőben és amikor a vaj kicsit habzani kezd, ezzel jelzi hogy sütésre. Bőrös felével rakjuk a szeletet a forró serpenyőbe és süssük két percet a forró olajban közepes lángon. Majd szedjük ki tepsire a szeleteket és rakjuk a 200 fokos sütőbe 10 percre. Villámgyors és egyszerű!

Főzzük ki a tésztát és rakjuk egy olívaolajjal felmelegített serpenyőbe a tűzhelyre, majd adjuk hozzá a pesztót és forgassuk át gyorsan. Halmozzuk a tányérra és rakjuk a tetejére egy lazacszeletet. Frissen borsozhatjuk és adhatunk mellé citromot.

Kapcsolódó cikkek
Lekváros bukta Roberto konyhájából

Egyik kedvenc édességem a lekváros bukta. Szerintem szilvalekvárral a legfinomabb, de bármilyen lekvárral elkészítheted. 

Spanyol kolbászos csicseriborsó-leves

Isteni finom leves, az egyik kedvencem. Még a leghidegebb napokon is felmelegít!

gasztronómiahallazacpesztóRoberto konyhája