Life Network recept saláta stőhr gréta vegán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A LifeNetwork tévé műsorán látható Gréta Konyhája című sorozatban Stőhr Gréta, a Life.hu vegán életmódtanácsadója a vegán, vagyis a kizárólag növényi eredetű alapanyagokat felhasználó konyha rejtelmeibe vezet be bennünket. Gréta a rafinált körtés rukkolasalátáját mutatja meg nekünk, amit karamellizált kesudióval készít.

A rukkola és a körte csodás párosítás, akár reggeli turmixba is. Ha nem turmixoljuk, akkor isteni ebédet vagy vacsorát készíthetünk belőle, akár paradicsom vagy mozzarella nélkül is.

Forrás: Gréta konyhája
Forrás: Gréta konyhája

Hozzávalók:

250 g rukkolasaláta
1 nagy, érett vilmoskörte
2 evőkanál kesudió
1 ek. nádcukor
1 ek. olívaolaj
1 ek. fehér balzsamecet
1 ek. dijon mustár
1 ek agaveszirup
só, bors

Elkészítés:

1. A kesudiót egy teflonserpenyőben szárazon pár perc alatt addig pirítjuk, amíg értékes olaját kiereszti. Megszórjuk egy evőkanál nádcukorral, és lassú tűzön folyamatosan kevergetve-rázogatva addig mozgatjuk, míg a karamell (vagyis a megolvadt cukor) be nem vonja a kesudiókat. Sütőpapírra tesszük hűlni.
2. Egy salátástálba megmosott, kicentrifugázott rukkolasalátákat teszünk. A körtéket alaposan megmossuk, megtöröljük, és magházától megfosztva hosszúkás csíkokra vágjuk, majd hozzáadjuk a salátához. Összekeverjük.
3. Az olívaolajból, az agaveszirupból, mustárból és a balzsamecetből öntetet készítünk, sózzuk, borsozzuk, a salátára öntjük és elkeverjük.
4. A kihűlt, karamellizált kesudiókat durvára aprítjuk és rászórjuk a saláta tetejére.

Elkészítési idő: 20 perc
Szükséges eszközök: vágódeszka, kés, salátástál, szószostál, kanalak, salátakanál, kisebb teflonserpenyő, salátacentrifuga, sütőpapír

Az alapanyagok bármelyik nagy bevásárlóközpontban beszerezhetők.

Itt tudod megnézni, hogyan készítem el a recepteket:

http://videa.hu/player?v=wl0pfoKKf15otEYl
Gréta konyhája: omlett csicseriborsóvalhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-vegan-paprikaspores-omlett-receptje-a-life-networkon.htmlGréta konyhája: rukkolás tofutekercsekhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-vegan-rukkolas-sult-tofutekercs-receptje-a-life-networkon.htmlGréta konyhája: Waldorf-salátahttp://www.life.hu/anyaskodj/20131106-stohr-greta-vegan-waldorf-salata-receptje-a-life-networkon.htmlGréta konyhája: vegán bundáskenyérhttp://www.life.hu/anyaskodj/20131105-stohr-greta-tojas-nelkuli-receptje-a-life-network-musorabol.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.