Kínzó kérdésre kaptunk választ: ezért keletkeznek apró lyukak a pólóinkon deréktájt

póló, fehér póló, varrás, varrónő
Shutterstock/Copyright (c) 2022 FabrikaSimf/Shutterstock. No use without permission. - FabrikaSimf
bosszantó varrás póló lyuk
Nagy bosszúság, amikor egy pár hetes póló dererkánál apró lyukak jelennek meg. Azt sem tudjuk, hogy kerültek oda, a kedvenc felsőnk pedig tulajdonképpen tönkrement.

Miért van ez és mit tehetünk ellene? A molyok a hibásak, vagy mi magunk? Egyik sem!

A gombok tehetnek róla

A legjobb, amit tehetünk, ha gomb nélküli nadrágokat viselünk, úgy tűnik, ezek okozzák a bajt. Ám nem élhetünk leggingsben, ez nyilván nem kivitelezhető, és haspólót, vagy másnéven crop topot sem tudunk mindannyian viselni. Nincs azonban a mai világban olyan probléma, amire ne lenne megoldás: erre találták ki az úgynevezett Lickety Klipet. Ez egy műanyag klipsz, ami felülről rácsúsztatható a nadrágok gombjára, így megvédi a póló anyagát a folyamatos súrlódástól, nem fog kilyukadni.

Sajnos a mosógépünk és a szárítógépünk is hozzájárulhat az apró lyukak keletkezéséhez. A számunkra nagyon kedves darabokat tegyük mosózsákba, és a nadrágok vagy kabátok cipzárját mindig zárjuk össze, így menjen csak a dobba. Ha pedig már ott a lyuk, egyetlen környezettudatos úgy marad: meg kell tanulni stoppolni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.