fashion week David Beckham öltözködés metroszexuális botrány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érzékeny lélek, gondosan ápolt külső és rózsaszín ing. Az ezredfordulóra az ideális férfi képe összekapcsolódott a metroszexualitás fogalmával. A Life.hu Divatbotrányok sorozatában a héten a legújabb férfitípust mutatjuk be.

Kik a metroszexuálisok?

A metroszexualitás kifejezés olyan férfiakra utal, akik többnyire egyedülállóak, de folyamatosan keresik az igazit. Persze éjszakánként meg is találják. A mennyiségre és a minőségre egyaránt hajtanak. Ők a hódítás nagymesterei, férfiúi ösztöneik tévedhetetlenek, azonban a női praktikákat is bevetik. Tökéletes elegyét alakították ki a feminin és a maszkulin tulajdonságoknak. Talán ez lehet az oka annak, hogy olyan népszerűek mind a fiatalabb, mind az idősebb hölgyek körében. Férfiasak, de ha kell, érzékenyek és megértőek, épp úgy, ahogyan azt mi szeretjük.

Thinkstock
Thinkstock

Férfiak szoknyában

Nemcsak a férfi-nő szerepek mosódtak össze, de divatba jött az uniszex viselet is. Szűk ruhadarabok és férfiszoknyák, kézitáska, mély dekoltázs, rózsaszín holmik és persze minden összeállításhoz nagy gonddal kiválasztott ékszerek. Bármennyire is fontos az egyediség és a figyelemfelkeltés manapság, a szoknyában járkáló férfiak gondolata azért sokakat igencsak megbotránkoztat. Egyes divattervezők azonban erősen ezen munkálkodnak. Mindeddig csak Marc Jacobs volt az, aki azon volt, hogy szoknyákat aggasson az urakra, így magára is. A női ruhadarabokat előszeretettel viselő tervező már több bemutatón is a közönsége elé tárta elképzelését. Ezt a kritikusok nagyon jól fogadták, viszont a publikumról ezt már nem lehetett elmondani. Még a skótoknál elfogadjuk a szoknyát viselő férfiakat, de a világ egyéb tájain a legtöbben arra szavaznak, hogy ez a ruhadarab maradjon meg inkább a hölgyek számára. Azonban nem csak Marc Jacobs az, aki szeretné az erősebbik nem képviselőit merészebb utakra terelni. Csatlakozott hozzá még a Givenchy is. A divatház 2012-es őszi kollekciójában többször is feltűntek térdig érő, bő szoknyát viselő férfiak. Ha mindez még nem lenne elég, a tervező, Riccardo Tisci ezeket a darabokat nőies mintákkal, leginkább csillagokkal díszítette. A furcsa az, hogy Marc Jacobs kreációival ellentétben a Givenchy darabok osztatlan sikert arattak, és nemcsak a kritikusok körében. A "különleges" összeállítások egyre több férfi és nő tetszését nyerik el. Véleményük szerint a kulcs a megfelelő kombinációban rejlik, és így nem vész el a férfias megjelenés sem.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Marc jacobs szoknyában, és két Givency modell

Pasik és a szépítkezés

A metroszexuális férfitípus nem csak az öltözködésben követi a legfrissebb divatot. Számára nem jelent problémát a hajfestés, a melírozás, de még a hajpánt viselése sem. Használ ajakápolót, szemránckrémet, sőt pórusösszehúzó pakolást is. Szőrtelenít, szemöldököt szed, hidratálja szolárium barnította bőrét, és persze rendszeresen edzi a testét. Az urak a tökéletes külső jegyében még a sminkeléstől sem riadnak vissza. A divatguru Jean Paul Gaultier szerint a smink egyenesen a férfias jelleg hangsúlyozására szolgál. Így elsők között dobott a szépségpiacra férfiaknak készített arcápoló és dekorkozmetikumokat: púdert, alapozót és szemhéjfestéket. Ezt a lehetőséget persze mások sem mulasztották el. A hölgyek is egyre többet költenek magukra, hogy még feszesebbek és ránctalanabbak legyenek. Akkor ezt az urak miért ne tehetnék meg?

Thinkstock
Thinkstock

Mikor jönnek az igazi férfiak?

Ezt a férfieszményt évek óta David Beckham testesíti meg. Arcával és testével, a parfümtől kezdve a focilabdáig mindent el lehet adni. És valljuk be, tényleg minden jól áll neki, az alsónadrágban való pózolás különösen. Úgy tűnik azonban, hogy a piperkőc férfiak kora mégis leáldozóban van. Helyüket a neoszexuális férfiak veszik át, akik továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a külsőre, ugyanakkor ragaszkodnak a férfias megjelenéshez, a tradicionális értékekhez, erőt és biztonságot sugároznak. És hogy ki is ennek a típusnak a megtestesítője? Hát maga James Bond, egy csipetnyi humorral fűszerezve.

Divatbotrányok: Sokkoló testékszerek (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20121213-a-lifehu-divatbotranyok-sorozataban-a-testekszerek.htmlDivatbotrányok: Pornó a színpadon (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20121129-divatbotranyok-durva-ruhakban-lepnek-szinpadra-a-vilagsztarok.htmlDivatbotrányok: A miniszoknya születésehttp://www.life.hu/legytrendi/20121115-mary-quant-divattervezonek-koszonheto-a-miniszoknya.htmlDivatbotrányok: Yves Saint Laurenthttp://www.life.hu/legytrendi/20121026-divatbotranyok-yves-saint-laurent-divattervezo-a-tokos-trukkok-mestere.htmlDivatbotrányok: Női modellek méretes hímtaggalhttp://www.life.hu/legytrendi/20121018-divatbotranyok-noi-modellek-meretes-himtaggal-ime-hires-androgun-modellek.htmlDivatbotrányok: Tom Ford, a szexista gentleman (18+)http://www.life.hu/legytrendi/20121005-divatbotranyok-tom-ford-a-szexista-gentleman.htmlDivatbotrányok: Vivienne Westwood, a divatvilág vörös démonahttp://www.life.hu/legytrendi/20120925-divatbotranyok-vivienne-westwood-divattervezo-a-divatvilag-voros-demona.htmlDivatbotrányok: Dita Von Teese átverte az állatvédőkethttp://www.life.hu/legytrendi/20120913-divat-es-botranyok-dita-von-teese-a-hofeher-boru-szriptiztancosno.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.