Félig magyar a világ legidősebb modellje

modell kifutó idős szépség születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Carmen Dell'Orefice, a világ legidősebb modellje 1931. június 3-án született - hétfőn ünnepli  82. születésnapját. Kevesen tudják, hogy a New Yorkban született szépség édesanyja magyar, édesapja pedig olasz volt. A ma is gyönyörű asszony 15 évesen pózolt először a Vogue címlapján.

Carmen Dell'Orefice 66 éve modellkedik - valószínűleg nincs még egy olyan ember, aki ezt elmondhatja magáról. A 82 éves, ezüsthajú modell külföldi bevándorlók, egy magyar balerina és egy olasz hegedűművész gyermekeként látta meg a napvilágot New Yorkban. Bár gyermekkorában balettáncos szeretett volna lenni - mint az édesanyja -, 12 évesen reumás láz miatt le kellett mondania a táncos karrierről. Carmen azonban nem sokat búsult, modellkedni kezdett, és 15 évesen már a Vogue címlapjáról mosolygott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Az idős modell képeit nézd meg galériánkban!

Mint a legtöbb modell, 26 évesen ő is visszavonult, ám 41 évesen összefutott Norman Parkinson brit portré- és divatfotóssal egy partin, aki azt mondta neki, hogy "öreg szatyor létére" nem néz ki olyan rosszul, ezért "érdemes lenne visszamennie dolgozni". A nagymamakorú modell pedig azóta is fel-felbukkan ezüst hajával, szép arcával a címlapokon, divatheteken. Carmen egyébként - aki szókimondó és merész természetéről is ismert - saját bevallása szerint "naponta megküzd a szakállával".

Mikor megkérdezték tőle, mi tartja még mindig a kifutókon, a 177 cm-es modell azt válaszolta: "Nem tudom, hogy ez jó vagy inkább szánalmas. Egy biztos, még mindig élvezem a modellkedést, és jól tartom magam." Az akár 30 évet letagadható Carmen bátran vállalja fiatalságának titkát: jó csontozat, önfegyelem és szilikoninjekciók. "Azt gondolom, hogy Amerika mára felnőtt és elfogadja, hogy van élet 50-en túl is. Talán mert a népesség nagyobb része már elmúlt 50 éves" - nyilatkozta Carmen.

Forrás: AFP
Forrás: AFP
Kövesd az Akkor és most oldalt a Facebookon!


Érdekel a retró? A régi idők nagy filmjei, zenéi, sztárjai? Kövesd az Akkor és most oldalt és szemezgess a gyönyörű fotókból és képösszeállításokból.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS AZ AKKOR ÉS MOST OLDAL!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.