étkezési zavar modell divatbemutató Párizs férfi Yves Saint-Laurent anorexia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Betegesen sovány férfimodellek vonultak végig a híres Saint Laurent divatház bemutatóján, Párizsban.

Itt az újabb divatbotrány - sokkolóan vékony férfiak léptek fel a párizsi Saint Laurent-divatbemutatón. A sápadt, beesett arcú fiúk már a jövő tavaszi-nyári kollekcióit mutatták be. A képek láttán úgy tűnik, már nem csak a női modellekért kell aggódni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Ahogy a Life.hu is megírta, a nők számos kegyetlen módszert bevetnek, hogy ne hízzanak: a narancslébe tunkolt pamutlabda vagy a papírzsebkendő-evés csak néhány a sok prakatika közül. Manapság azonban egyre több férfi is étkezési zavarokkal és anorexiával küzd: friss felmérések szerint már tíz százalékukat érinti a probléma. Ezzel azonban sokszor egyedül próbálnak megküzdeni, mert nincsenek tisztában a betegséggel és következményeivel - írja a Daily Mail. Szerencsére vannak kivételek: a világ legjobban kereső férfimodellje, David Gandy például inkább sportos és izmos, mint csontsovány.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.