fashion week Marilyn Monroe Stílus2015
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ő aztán stílusikon volt a javából – Marilyn Monroe több mint fél évszázaddal a halála után is méltán híres a szépségéről. Van mit tanulni tőle minden nőnek – lássuk, melyek voltak a díva titkos szépségtrükkjei!

A csábítás fegyvere: a piros rúzs

Monroe kisasszony hidrogénszőke hajához mindig pirosra festette ajkait, ez a duó pedig a mai napig megállja a helyét. A színésznő rúzsa mindig tökéletes volt, ezt pedig úgy érte el, hogy öt különböző színből keverte ki a tökéletes árnyalatot. A sötétebb pirosat vitte fel az ajka sarkaiba, a világosabb árnyalatot a száj közepére. Hogy még csábítóbb legyen az összhatás, szájfénnyel koronázta meg a végeredményt. És persze még egy dolog, ami elengedhetetlen a tökéletes ajkakhoz: Marilyn szinte mindig mosolygott, nevetett, jókedvű volt, ami csábítóbb, mint bármilyen smink.

Forrás: Northfoto

Tökéletes pillák, szexi cicaszem

1999-ben a Christie aukciósház 1 millió dollárért árverezte el a sztár sminkszettjét. Ebben benne volt Marilyn legtöbb kedvenc sminkszere, többek között egy szett műszempilla is. A díva többnyire egy fél sor szempillát használt a külső szemzugban – a szemformájához ez nagyon passzolt, ettől lett még látványosabb, igézőbb a szeme. Ami nem meglepő, hiszen Marilyn nem az erőteljes szemfestésre, hanem a csábos pillákra és a cicaszemre esküdött. Mindig volt nála barna és fekete szemceruza, ezekkel húzta ki a szemét egészen a szemzugtól kezdve olyan pontosan, amennyire csak lehetett. Fültisztító pálcika is volt a neszesszerben, ez arra kellett, hogy kicsit korrigálni tudja a tusvonalat.

Life.hu tipp

Korábban úgy gondoltunk a műszempillára, mint abszolút mesterkélt sminkelemre, ami ráadásul kényelmetlen is. Ám a legújabb technikák erre rácáfolnak: egy szépen felépített pillasor teljesen természetes hatást kelt, a viselőjének olyan, mintha ott sem lenne, ráadásul éveket fiatalít. Két magyar szempillamágust kérdeztünk trendekről, technikákról és tévhitekről.
Forrás: YouTube

Visszafogott színek a szemhéjon

Ez a sminktrükk ma is abszolút megállja a helyét, hiszen az élénk rúzs, a hangsúlyos pillák és a tusvonal mellé már felesleges sok színt beépíteni a sminkbe. A szemhéjra Marilynnél mindössze egy leheletnyi krémes, fehér szemhéjpúder került, a mélyítővonalba pedig egy kevés barnás, néha pedig ezüstöskék árnyalat, amit ügyesen összedolgozott a világos színnel. Az összhatás abszolút természetes lett, amit a tusvonal koronázott meg. Az arcpír sem volt feltűnő színű: Marilyn általában egy kevés korall vagy rózsaszínű arcpirosítóval tette természetesen üdévé a megjelenését.

Ragyogó arcbőr mindenekelőtt

Marilyn nagyon odafigyelt bőre tökéletes szépségére, nagy kedvence volt a vazelin. Mindig ezt vitte fel alapozás előtt, ettől ugyanis a bőre ragyogóan fénylő lett, és nagyon üde, így a kamerák előtt is jól mutatott.

Life.hu tipp

Korábban összeszedtünk 20 olyan helyzetet a szépségápolásban, amikor érdemes kipróbálni a vazelint. Ezekért kattints IDE!

Forrás: Thinkstock

Találd meg az illatodat!

Egyszer megkérdezték Monroe-t, mit visel az ágyban, mire ő rávágta, hogy öt csepp Chanel No. 5 parfümöt. Sőt, állítólag a fürdővizébe is mindig tett belőle egy keveset. Ehhez persze az kell, hogy megtaláljuk A TÖKÉLETES parfümöt. Ennek az az egyik trükkje, hogy kipróbálsz néhány illatot, és ami a legjobban tetszik, magadra fújod, majd fél órát megpróbálod "viselni". Sokszor ugyanis beleesünk abba a hibába, hogy megszeretünk egy illatot, de magunkon már egyszerűen nem tudjuk elviselni. Ha viszont még 30 perc után is jól érzed magad az illatfelhőben, akkor itt a vége – meglelted az igazit!

Sztárok, akik Marilynhez akarnak hasonlítani

A világ szemében talán örökre a földkerekség egyik legtitokzatosabb nője marad Marilyn Monroe. Így nem csodálkozhatunk azon, hogy a mai napig számos híresség igyekszik ihletet meríteni a végzet asszonyának utánozhatatlan stílusából, ami néhányuknak nagyon jól sikerült – ITT korábban megmutattuk, mennyire!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.