Különleges ízkombináció fokhagymával, tejföllel, majonézzel és céklával

fokhagyma majonézes cékla Galambos Dorina Péterfi Attila UFF-videó Péterfi-Nagy Évi tejföl Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró két barátnő, akik szívesen sütnek-főznek együtt. Hétről hétre hoznak egy-egy videót és hozzá kapcsolódó recepteket is nektek. Férjeik (Pély Barnabás és Péterfi Attila, B the First) is állandó szereplői a bloguknak, hiszen valakinek meg kell enni a finomságokat. Persze cserébe még zenélnek is mindannyiunk örömére. Kövessétek őket itt a Life.hu-n!

"Nóri, te felnőttél, a hűtőd valódi, nem érdekel már a My Little Póni..." Igen, a fiúk kitettek magukért. :-) Természetesen Nóri is, hiszen az ő hűtőjéből elkészíthettük egyik kedvencünket, ami nagyon egyszerű, mégis különleges fogás. Bármennyire is furán hangzik, muszáj kipróbálnotok!

Hozzávalók 4 főre:

800 g csirkemellfilé
1 nagy doboz tejföl
2 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj

1 üveg cékla
4-5 ek. majonéz

A csirkemelleket megtisztítjuk és felszeleteljük. Aztán megsózzuk, megborsozzuk mindkét oldalukat. A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Ebbe forgatjuk bele a húsokat. Betesszük a hűtőbe legalább fél órára, hogy jól összeérjenek az ízek. Majd egy kiolajozott jénaiba öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A savanyított cékláról leöntjük a levét, és összekeverjük a majonézzel. Ezzel tálaljuk a húst, nagyon finom ízkombináció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.