Különleges ízkombináció fokhagymával, tejföllel, majonézzel és céklával

fokhagyma majonézes cékla Galambos Dorina Péterfi Attila UFF-videó Péterfi-Nagy Évi tejföl Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina, énekesnő és Péterfi-Nagy Évi, újságíró két barátnő, akik szívesen sütnek-főznek együtt. Hétről hétre hoznak egy-egy videót és hozzá kapcsolódó recepteket is nektek. Férjeik (Pély Barnabás és Péterfi Attila, B the First) is állandó szereplői a bloguknak, hiszen valakinek meg kell enni a finomságokat. Persze cserébe még zenélnek is mindannyiunk örömére. Kövessétek őket itt a Life.hu-n!

"Nóri, te felnőttél, a hűtőd valódi, nem érdekel már a My Little Póni..." Igen, a fiúk kitettek magukért. :-) Természetesen Nóri is, hiszen az ő hűtőjéből elkészíthettük egyik kedvencünket, ami nagyon egyszerű, mégis különleges fogás. Bármennyire is furán hangzik, muszáj kipróbálnotok!

Hozzávalók 4 főre:

800 g csirkemellfilé
1 nagy doboz tejföl
2 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj

1 üveg cékla
4-5 ek. majonéz

A csirkemelleket megtisztítjuk és felszeleteljük. Aztán megsózzuk, megborsozzuk mindkét oldalukat. A tejfölbe belenyomjuk a fokhagymagerezdeket. Ebbe forgatjuk bele a húsokat. Betesszük a hűtőbe legalább fél órára, hogy jól összeérjenek az ízek. Majd egy kiolajozott jénaiba öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük. A savanyított cékláról leöntjük a levét, és összekeverjük a majonézzel. Ezzel tálaljuk a húst, nagyon finom ízkombináció!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.