Sztárok, akik sosem beszélnek a magánéletükről 1. rész

Forrás: FilmMagic/2019 J. Lee/J. Lee -
tabutéma sztárok magazin magánélet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hollywood az álmok, a csillogás, a rivaldafény és nem utolsósorban a hírességek otthona. Chrissy Teigen, Kanye West, Miley Cyrus, Cardi B, az egész Kardashian klán: hosszú ideig sorolhatnánk a világhírű celebek listáját. A legtöbbjük számára a reflektorfény egyfajta nyomást jelent, úgy érzik, hogy az életük minden egyes mozzanatát meg kell osztaniuk a külvilággal. Vannak azonban olyan hírességek is, akik tisztában vannak vele, hogy a hírnévnek árnyoldala is van, és az elrettentő példák láttán ők bezárkózva, a kíváncsi tekinteteket távol tartva élik a mindennapjaikat. Az alábbiakban azokról a sztárokról olvashatunk, akik szinte sosem beszélnek a magánéletükről. 1. rész.

Mary-Kate és Ashley Olsen

A 90-es évek és a 2000-es évek elején alig lehetett olyan bulvárlapot olvasni, amelyben ne lett volna benne a világhírű ikerpár, Mary-Kate és Ashley Olsen. Az ikrek mindössze 9 hónaposak voltak, amikor a színészi pályára léptek a „Full House" című filmben. Mire elérték a kétéves kort, egy milliárd dolláros márka övezte a nevüket. 2004-ben a 18 éves ikerpár a NYU-ra kezdett járni, és szépen lassan kikerültek a rivaldafényből. A rendszeres vörös szőnyegen való fellépés helyett minden energiájukat és idejüket divatmárkáikra, a The Row-ra, az Elizabethre és a James-re fordítják. Szinte egyáltalán nem beszélnek a magánéletükről. Nem nehéz megérteni, miért döntöttek úgy, hogy kivonják magukat a köztudatból: húguk, Elizabeth Olsen 2017-ben egy interjúban pontos választ adott erre: Mary-Kate és Ashley úgy érezte, hogy képtelen irányítani a saját életét, egyszerűen belefáradtak abba, hogy mindenki róluk és az életükről fecseg.

2022-ben az Olsen ikrek vagyona megközelíti az 500 millió dollárt, így egyértelműen Hollywood leggazdagabb női közé tartoznak, mindezt úgy, hogy közel 20 éve nem szerepeltek képernyőn.

Mary-Kate and Ashley Olsen Forrás: FilmMagic/2019 J. Lee/J. Lee

Beyoncé

Vitathatatlan, hogy Beyonce minden idők egyik legnagyszerűbb női előadója, de sikerének semmi köze ahhoz, hogy mennyi hozzáférést biztosított a rajongók számára a magánéletéhez. 2013 óta az énekesnő pusztán néhány interjút adott, akkor sem a magánéletéről, sokkal inkább a karrierjéről, a szakmabeli terveiről mesélt. Az elmúlt évek során próbálták megfejteni, hogy mi lehet Beyoncé teljes magánéleti zárkózottságának oka: erre 2021-ben a Harper's Bazaarnak adott interjújában ő maga adta meg a választ:

"Szándékosan próbáltam határokat szabni a színpadi létem és a magánéletem között. Ha nem vigyáznék, nagyon gyorsan el tudnék veszni ebben az iparágban.

Ha az emberek nem a zenédre, hanem a magánéletedre figyelnek, egy idő után elveszik a lelked és már nem fogsz olyan fényesen ragyogni, mint előtte.

Sokat harcoltam azért, hogy megvédjem a józan eszemet és a magánéletemet, az életem minősége függött tőle.

A magánéletben nagyon nyitott vagyok és mindent megbeszélek azokkal, akiket szeretek, és akikben megbízom. Akik csak felületesen ismernek, azt hihetik, hogy zárkózott vagyok, pedig csak arról van szó, hogy odafigyelek arra, hogy kinek mit mondok magamról."

Beyoncé Fotó / Getty Images

Sarah Jessica Parker

Carrie Bradshaw Sarah Jessica Parker egyik legismertebb alakítása, ami alapján azt hihetnénk, hogy ahogyan sorozatbeli karaktere, úgy maga a színésznő is imádja a rivaldafényt és szereti a nyilvánosság előtt élni az életét. Bár Parker nem kerülte el teljesen a nyilvánosságot, alkalmanként szívesen ad interjút, nyilvános Instagram-fiókot vezet, az élete legfontosabb részeibe nem enged betekintést a nagyközönség számára.

A Szex és New York színésznője karrierje kezdetén döntötte el, hogy soha nem beszél nyilvánosan a magánéletéről, Matthew Broderick színésztársával kötött házasságáról. Egy 2014-es eseményen azt mondta a HuffPostnak:

"A titok az, hogy nem teregetjük ki a magánéletünket, a piszkos szennyesünket a nagy nyilvánosság elé."

Parker elmondta, hogy nem a sajtóval kapcsolatos korábbi negatív tapasztalatok miatt döntöttek így, hanem azért, mert soha nem jutott eszükbe ilyen jellegű információkat megosztani a sajtó embereivel.

"Matthew és én más időkben nőttünk fel, mint amilyen a mostani. Amikor fiatalok voltunk, egy nagy vágyunk volt, hogy sikeres és ismert színészek legyünk. Akkor még nem léteztek celebek. Amikor a házasságunk szóba került, akkor egyikünknek sem jut eszébe semmilyen fajta állításra vagy pletykára reagálni."

Sarah Jessica Parker Forrás: AFP/Charly Triballeau

Cameron Diaz

Cameron Diaz azok közé az A-listás hírességek közé tartozik, akit azután sem felejtettek el a rajongók és Hollywood sem, miután évekkel ezelőtt úgy döntött, hogy visszavonul a színészettől. Diaz a 2014-es Annie óta nem készített új filmet, és még ennél is hosszabb ideje kerüli a személyes hangvételű interjúkat. A színésznő korábban elmondta, hogy tudatosan döntött úgy, hogy nem beszél a „Good Charlotte" gitárosával, Benji Maddennel való házasságáról, illetve közös gyermekükről ,Raddixről.

"Tudom, hogy sokan nem fogják megérteni, de borzasztóan nehéz állandóan jelen lenni és mindig száz százalékot nyújtani magamból. Az emberek mindenre kíváncsiak veled kapcsolatban, bármit csinálsz, a sajtó minden léptedet figyeli, ez rengeteg energiát emészt fel"

– nyilatkozta visszavonulása előtt a rendkívül tehetséges színésznő.

Diaz elmondta, hogy a reflektorfényből való visszalépés lehetővé tette számára, hogy visszaszerezze az irányítást az élete felett és segített neki abban, hogy jobb társ és édesanya legyen.

Cameron Diaz Fotó / AFP

Eva Mendes

Eva Mendes és Ryan Gosling vitatathatatlanul Hollywood egyik legdögösebb szerelmespárja, akikről tökéletes megjelenésükön kívül gyakorlatilag semmit nem lehet tudni. Egyenként sem beszélnek nyilvánosan a magánéletükről és közösen sem nyilatkoztak soha a sajtónak.
Korábban Mendes a magánélével kapcsolatban szűkszavúan az alábbiakat mondta:

"Egy jó ideje eldöntöttem már, hogy korlátozottan osztok meg információkat a családomról, a férjemről, a gyermekeimről. A mindennapi életünket azonban soha nem fogom a nyilvánosság elé tárni vagy a gyermekeinkről fotókat közzétenni a közösségi oldalakon. Még olyan kicsik, hogy az engedélyüket sem tudom kérni. Majd, ha elég idősek lesznek és úgy döntenek, hogy szeretnének szerepelni, akkor természetesen támogatni fogom őket ebben."

A sztárpár olyannyira elzárja a magánéletét a sajtó elől, hogy még azt sem tudni, hogyan ismerkedtek meg egymással.

Eva Mendes Forrás: Ward Donna/ABACA/Ward Donna

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.