Eldőlt: hatalmas kártérítést kap Kobe Bryant özvegye

Forrás: AFP/Patrick T. Fallon -
kártérítés Vanessa Bryant Kobe Bryant
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy Los Angeles-i bíróság 16 millió dolláros kártérítést ítélt meg a 2020-ban helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryant kosaraslegenda özvegyének.

Vanessa Bryant és felperes társa, Chris Chester - aki feleségét és lányát veszítette el a tragédiában - azért ment a bíróságra, mert a két és fél évvel ezelőtti tragédia helyszínén dolgozó mentősök és rendőrök az ott készülő képeket, amelyeken többek között a Los Angeles Lakers klasszisának, és lányának, Giannának a holtteste látható, a kollégáknak küldözgették, de volt, aki egy pultosnak mutogatta azokat egy bárban. Az esküdtszék megállapította, hogy ezzel megsértették a felperesek magánélethez fűződő jogát, és súlyos érzelmi károkat okoztak.

Vanessa Bryant és közeli barátja, Sydney Leroux, amint elhagyják a bíróság épületét Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

A Kobe Bryantet és egyik lányát is szállító helikopter 2020. január 26-án Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl. A 41 évesen elhunyt Bryant a 2008-as, pekingi és a 2012-es, londoni olimpián aranyérmet nyert, emellett ötszörös bajnok volt az NBA-ben, és kétszer a döntő, egyszer pedig az alapszakasz legjobbjává választották.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.