Megszólalt Vilmos herceg: "Katalin jól van"

hányás terhesség Katalin hercegnő terhességi hányinger Katalin hercegné rosszullét
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Katalin hercegnő - az első terhességéhez hasonlóan - a másodikat is nehezen viseli és reggeli rosszullétek gyötrik. A kismama hétfőn Vilmossal tartott volna egy hivatalos eseményre, ahova a herceg végül egyedül érkezett.

"Jól van, köszönjük, kicsit zűrös napokon - héten - vagyunk túl, de mérhetetlenül izgatottak vagyunk" - mondta az újságíróknak Vilmos herceg egy oxfordi eseményen, amelyre Katalinnal együtt hivatalosak voltak.

Kisfiút vagy kislányt kívánsz Katalinnak és Vilmosnak?

Forrás: AFP/Chris Jackson

Vilmos azt is hozzátette, hogy felesége még nagyon a terhesség elején van, de reméli, hogy hamarosan minden a régi lesz és Katalin jobban érzi majd magát. "Fontos, hogy mindannyian magára a nagy hírre koncentráljunk" - tette hozzá, majd kedvesen, de határozottan úgy búcsúzott az újságíróktól, hogy most megy és megnézi, hogy van a felesége.

A hírek szerint Katalin még nincs túl a kritikus három hónapon. A számítások szerint április elejére várják a trónörököst.

Mi az a vészes terhességi hányás?

Katalin hercegnő vészes vagy csillapíthatatlan terhességi hányástól (Hyperemesis Gravidarum) szenved. Ilyenkor a kismamánál a hányás olyan gyakorivá válik, hogy nem marad meg a szervezetében semmiféle étel. Ebben az esetben orvosi kezelésre van szükség. Elképzelhető, hogy a kismama akár az egész terhesség alatt ettől a betegségtől szenved, és egész idő alatt kórházban kell tartózkodnia. Korábbi cikkünket erről a betegségről itt olvashatod.

Katalin első terhessége alatt Kamilla tanácsolta azt, hogy a hercegnő egyen levendulás süteményt, mert az csillapítja majd rosszulléteit és az émelygését. A terhes nőknek egyébként levendulaolajos fürdőt is javasolják hányinger ellen. Még többet a levenduláról olvass itt!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.