„Ultrahang szelfi" – ez az új őrület a kismamáknál

Forrás: Thinkstock -
ultrahang fotó baba terhesség kisfiú tippelés kislány nem ultrahang kismama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre több terhes nő posztolja leendő babája ultrahangfotóját a közösségi oldalakra. Másokat pedig arra ösztönöznek, tippeljék meg a pocaklakó nemét.

Kiszámíthatatlanság, kialvatlanság és társaik - 5 dolog, amit senki nem mondott el neked a szülés előtti 1 hétről. Cikkünkért katt IDE!

Egy friss felmérés szerint a leendő szülők harmada rak fel a közösségi oldalára ultrahangfelvételt a babájáról. Ebből aztán egy új őrület bontakozott ki: a körülbelül 12 hetes fotók alapján kell megtippelni, milyen nemű lesz a leendő gyermek – írja a Daily Mail.

Forrás: Thinkstock

Kialakultuk különféle „vizsgálati" módszerek is. E szerint, ha 30 foknál nagyobb az eltérés szöge azon a ponton, ahol később a nemiszervek fejlődnek, akkor fiúról beszélünk, ha pedig kevesebb, akkor lányról. 10-ből heten azt mondták, sikeresen jósolták ezzel a technikával.

Aztán van, aki a koponya formáját nézegeti. Vagyis, ha inkább négyzet alakja van a fejnek és az állkapocsnak, akkor fiú lesz, ha pedig kerekebb, akkor kislány.

Persze a többség még mindig a has formájára esküszik. E szerint, ha nagyobb, elterülőbb a pocak, akkor kislányt, ha pedig hegyesebb, akkor kisfiút hord az anyuka a szíve alatt.

A felmérésből az is kiderült, hogy 8-ból 1 pár próbálta befolyásolni a gyerek nemét – például azzal, hogy mit ettek vagy milyen pózokban szeretkeztek.

Hallottál már a babaultrahangról?

A korai diagnózissal kiszűrheti a rendellenesség, sőt, akár életet is menthet. További részletek ITT!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.