Így cselezik ki a klimaxot Hollywood szupernői – Tanulj tőlük!

betegség Jane Seymour változó kor botox klimax Monica Bellucci plasztika egészség Demi Moore menzesz menopauza jóga
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gondoltad volna, hogy Jane Seymour, az egykori Bond-lány már a hatvanas éveit tapossa, és Demi Moore is bőven elmúlt 50 esztendős? Csakúgy, mint a még mindig szexi Monica Belucci? Hollywood változókorban lévő (vagy az azt éppen elhagyó) sztárjai a menopauzával járó súlyfelesleget, hőhullámokat, érzelmi instabilitást és egyéb tüneteket hormongyógyszerek helyett természetes módon kezelik. Fotóikat elnézegetve nem kis sikerrel. De vajon mi állhat titkos fiatalságuk hátterében?

Több öregedő sztár botoxszal vagy plasztikai trükkökkel kíván minél fiatalabbnak tűnni, de ezek olykor szörnyű eredményhez vezetnek. Léteznek azonban olyan hölgyek is, akik 50-60-as éveikre fittebbek és szebbek, mint valaha.

Forrás: AFP

A hormonális rendszer átalakulása miatt nemcsak a menstruációs ciklus változik, illetve szűnik meg teljesen, de szárazabbá válik a bőr és a haj, felszaporodik a zsírszövet, elapadhat teljesen a szexuális vágy, mindemellett hőhullámok, izzadás, szapora szívverés, alvászavarok és hangulatingadozás léphet fel, esetleg depresszió is kialakulhat. Világszerte több millió nő küzd ezekkel a problémákkal évről évre, csak Magyarországon közel egymillió nő tart éppen ebben az életszakaszában. Bár a változások alapvetően hormonális eredetűek, a sztárok szerint sem kell rögtön a pirulák után nyúlni.

Így lassíthatod le a menopauza folyamatát:

Olvasónk, Annamária is elkezdte megtapasztalni a menopauza tüneteit, és igencsak sok kérdés fogalmazódott meg benne ezzel kapcsolatban. Ezért a Life.hu szakértőjéhez, Benke Rita természetgyógyász, reflexológus, akupresszőrhöz fordult, aki rengeteg tanáccsal látta el őt. A tippekért kattints korábbi cikkünkre!

Mire esküsznek a sztárok?

Jane Seymour például testének rugalmasságát jóga- és tornagyakorlatokkal őrzi meg, antioxidánsokban gazdag ételeket fogyaszt, és naponta megiszik egy-egy pohár jó minőségű fehérbort. Ez utóbbi szeretetét minden bizonnyal sommelier mamájától örökölhette.

Forrás: http://www.closerweekly.com/

5 élelmiszer, ami nem hiányozhat az étrendedből 50 felett:

Fel kell ismerni, hogy bizony az idősödés új táplálkozási szokásokat kell hogy magával hozzon. A magas koleszterinszint, a csontritkulás és a memóriazavar kezelése is kardinális kérdés, mindezekre pedig az életmódváltás, az időskorra való felkészülés során találunk megoldásokat. A témáról itt írtunk korábban.

Demi Moore szintén a keleti tanok léleknyugtató meditációiban, a jóga és a pilates alakformáló gyakorlataiban hisz, emellett pedig nyers vegán diétán él, sőt még a kozmetikumok közül is csak a teljesen növényi eredetű, bio natúrkozmetikumokat használja. Monica Bellucci, aki 2013-ban vált el Vincent Casseltől, miniadagokat eszik, rengeteg vizet iszik, emellett pedig rendszeresen úszik és jógázik. Mindannyian szebbek, mint valaha, és kiváló alakjukat sem vesztették el.

A jóga kortalan: Így tart fiatalon 50 felett is!

A jóga több, mint a torna. Ez a több ezer éves tudomány sokkal összetettebb, mint bármely más nyugati sport vagy mozgásrendszer. Egy olyan eszközrendszer, amely nemcsak átmozgatja a testet, hanem képes helyreállítani az egyensúlyt, harmóniát hoz az életünkbe. Hatásait itt gyűjtöttük össze.

A természetes praktikákat kedvelő sztároknak és civileknek egyaránt jó hír, hogy a tudósok szerint a japán keserűfű - amit egyébként itthon is gyakran láthatunk árterek mentén - csökkentheti a klimaxszal járó kellemetlen tüneteket. Egy kutatás szerint a növényben lévő hatóanyag felveszi a harcot a hőhullámokkal, a szapora szívveréssel, az alvásproblémákkal, mindemellett jótékonyan befolyásolja a mentális közérzetet, csökkenti az érzékenységet, az agressziót és a depressziót.

Japán keresűfű Forrás: vipr

Az északi féltekén honos növény a kontinentális és a szubtrópusi területeken egyaránt előfordul, gyönyörű világoszöld levelei miatt az épített kertek dísze lehet, bár a kertészek szerint az ártéri fajtáját szinte lehetetlen kezelni és kiirtani, ha már egyszer elültettük. A japánok és a kínaiak már évszázadok óta fogyasztják szárát és gyökereit, mert úgy vélik, hogy öregedésgátló hatással bír.

Korai klimax - Amikor túl gyors a természet:

A változókor rendkívül erős hormonális változások eredménye, amely súlyos testi-lelki tünetekkel jelentkezhet. Néha ezek a tünetek azonban az egészségesnek tekintett időponthoz képest több évvel korábban is beköszönthetnek, és felboríthatják az egyén teljes életét, például a családalapításra vonatkozó elképzeléseit. Erről itt írtunk korábban.
Asztmás gyerekből egészséges felnőtt: Ki lehet nőni ezt a nyavalyát?http://www.life.hu/drlife/20150504-asztmas-gyerekbol-egeszseges-felnott-ki-lehet-vajon-noni-ezt-a-nyavalyat.htmlMa már mindennek van világnapja, szoktuk mondani legyintve. Mindennek, így természetesen az asztmás megbetegedéseknek is. Május 5-e tehát az Asztma Világnapja, így most a gyermekkori, a serdülőkori és a felnőttkori betegség jellemzőivel is foglalkozunk.Dr. LifeThinkstockA természetes gyógyulás már nem is játszik? Ne spájzolj be a tablettákból!http://www.life.hu/drlife/20150430-koleszterinszint-termeszetes-gyogyulasa-mar-nem-is-jatszik-ne-spajzolj-be-a-tablettakbol.htmlEmberek ezrei, milliói élnek nap mint nap úgy, hogy egy, vagy akár többféle gyógyszert is szednek, illetve folyamatos diétát tartanak a megfelelő egészségi állapotuk fenntartása érdekében. De vajon tényleg az egészségüket ápolják ezzel? Nem lehet, hogy természetes úton is lehetne gyógyulni, de ma már mindenre inkább tablettákat szedünk?Dr. Life--Kétszer élesztették újra kollégájuk 17 éves fiát a szekszárdi tűzoltókhttp://www.life.hu/drlife/20150430-szivderito-ketszer-elesztettek-ujra-a-17-eves-fiut-a-tuzoltok.htmlKét tűzoltó kezdte meg annak a 17 éves fiúnak az újraélesztését, aki az utcán lett rosszul. Csak később tudták meg, hogy egy kollégájuk fiát mentették meg. Az orvosok még mindig keresik a szívleállás okát.Dr. Life--Nem engedélyezik az abortuszt a teherbe ejtett tízéves kislánynakhttp://www.life.hu/drlife/20150503-nem-engedelyezik-az-abortuszt-a-tizeves-kislanynak.htmlVélhetően nevelőapja erőszakolta meg és ejtette teherbe azt a kislányt, akit április 21-én erős hasi fájdalmakkal vitték kórházba Asunciónban, Paraguay fővárosában. Akkor derült ki, hogy terhes.Dr. Life--"Én, a nyóckeres kurva" - Avagy így néz ki a kerületfüggő orvosi ellátás?http://www.life.hu/drlife/20150429-en-a-nyockeres-kurva-olvasonk-tortenete-a-nogyogyaszati-jarobetegellatasrol.htmlOlvasónkkal, Flórával egy számára igencsak felháborító dolog esett meg egy fővárosi klinikán, ezért úgy döntött, megosztja velünk a történetét. A sztori sajnos nem pozitív, de tanulságos és elgondolkodtató.Dr. LifeThinkstockTe nem is szültél igazán: amikor a császármetszés a gyengeség mértékegységehttp://www.life.hu/drlife/20150427-csaszarno-misszio-a-mommytyn-amikor-a-csaszar-gyengesegi-mertekegyseg.html"Hallottam arra utaló mondatokat, hogy én nem is szültem. Csináltam valamit, de azt nem egyedül tettem. Nem harcoltam. Nem küzdöttem eléggé. Biztosan feladtam. Vagy nem is akartam. Nem készültem fel rá. Nem tettem meg mindent. Pff..." - olvasható a #Császárnők misszió néven hirdetett tematikus hét nyitószövegében a Facebookon. De miről is szól ez az egész?Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.