Vilmos herceg nejét annyira megviselik a terhességi rosszullétek, hogy máltai útja is kérdésessé vált. Lapinformációk szerint állapota már-már életveszélyes és a kisfiával sem tud úgy foglalkozni, mint korábban.

Nem javul az immár 7 hetes terhes Katalin hercegnő állapota. A brit királyi család múlt héten erősítette meg a hírt, miszerint Vilmos és Katalin immár második gyermeküket várják, a hercegnőt azonban súlyos rosszullétek, úgynevezett csillapíthatatlan terhességi hányás (Hyperemesis Gravidarum) gyötri – csakúgy, mint amikor György herceget várta.

Forrás: AFP/Stuart C. Wilson

A hírek szerint a hercegnő annyira erőtlen, hogy képtelen segítség nélkül felkelni. Előfordult az is, hogy infúzióra kellett kötni a rosszullétei miatt.

Emiatt többek szerint egyre valószínűbb, hogy Katalin lemondja máltai útját: a Huffington Post szerint kérdéses a hercegnő 2 naposra tervezett útja Málta függetlenségének 50. évfordulója alkalmából. A Hello Magazine úgy tudja, Vilmos herceg fogja helyettesíteni feleségét, akinek ez lett volna az első önálló hivatalos látogatása hercegnőként.

Katalin rosszullétei miatt Harry herceg 30. születésnapi vacsorája is elmaradt, amelyen a hírek szerint a hercegnő húga, Pippa és Harry egyik jó barátja, Guy Pelly is részt vett volna. Reméljük, hamarosan jobban lesz a hercegnő.

Update: a The Sun magazin szerint a mai napon (szeptember 17-én) tartják meg Harry herceg elmaradt szülinapi mulatságát, amelyen a királyi híresség egyik kedvence, Ellie Goulding énekesnő fog fellépni. 

/1409/Ezek_2014915151334
Amit a Hyperemesis Gravidarumról tudnod kell
A hányás és az émelygés a terhesség elején bizonyos mértékig normálisnak számít, azonban előfordulhat, hogy olyan gyakorivá válik, hogy a kismamában semmilyen étel nem marad meg. Ilyenkor feltétlenül orvosi segítségre van szükség, hiszen akár kiszáradáshoz és súlyvesztéshez is vezethet. A témáról IDE kattintva olvashatsz bővebben.