Azt tudjuk, hogy a dohányzás tönkreteszi a bőrt.Azonban vannak ennél sokkal hétköznapibb mozzanatok, amelyekkel szabotálhatod a szépségedet! Összegyűjtöttünk néhány rossz szokást, amelyektől hamarabb megjelennek a ráncok.

Ha túl vékony vagy
Jól látod: ez valóban hátrány a szépség szempontjából! Igyekezz megtalálni a tökéletes testsúlyt és meg is tartani azt. Ne hagyd, hogy magával rántson a fogyókúra-őrület: a jojó-diéta ugyanúgy megviseli a szervezetedet és a bőrödet egyaránt! 

Forrás: Thinkstock

Ha dörzsölöd a szemed
Ha rendszeresen piszkálod, dörzsölöd a szemed, az hamarosan fekete karikákat eredményez. Ez pedig évekkel öregítheti meg az arcod. A Life.hu szépségszakértője megosztja veled, mi a teendő, ha már kialakultak a szem alatti táskák. 

Ha csalsz az alvással
Az elegendő alvás elengedhetetlen ahhoz, hogy energikus és szép legyél. Szánj időt arra, hogy kipihend magad! 

Ha az oldaladon fekve alszol
Tudjuk, ez nagyon kényelmes, de nem tesz jót a bőrödnek! Ugyanaz a helyzet, ha hason alszol, az arcod a párnának nyomod, ez pedig elősegíti a ráncok kialakulását.

Ha szívószállal iszol
Előnye, hogy a sötét üdítők, a tea és a kávé nem érintkezik a fogaiddal, így nem színeződnek el. Ellenben apró ráncok alakulhatnak ki a szád környékén, ami öregíti a megjelenésed.

Ha nem hordasz napszemüveget
A mosolygás és a grimaszok hatására is megjelennek a szem körüli mimikai ráncok. Erre a folyamatra segít rá a napsütés. Ne felejts el minden évszakban napszemüveget viselni! Ha nem találod a tökéletes darabot, ebben a cikkünkben megmutatjuk, hogyan válaszd ki a megfelelőt.