Vitamin? Nem mindegy, mennyi és honnan!

vitamin gyógyszerész videó táplálkozás szakértő táplálkozás tudomány
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hallottál már a vitamintúladagolásról? Létező dolog! Dr. Hankó Balázs, a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet szakértője, a Semmelweis Egyetem főgyógyszerésze szerint a jóból is megárt a sok, ezért érdemes tájékozódunk arról, hogy milyen vitaminból mennyit érdemes szednünk.

A cikk megjelenését a Széchenyi 2020 program támogatta

Életünk első három évében eldőlhet, hogy kövérek leszünk-ehttp://www.life.hu/drlife/20151013-eletunk-elso-harom-eveben-eldolhet-hogy-koverek-leszunk-e.htmlSajnos nem ismeretlen jelenség Magyarországon az elhízás. Mindenki másra fogja, van, aki a genetikára, van, aki a mozgásszegény életmódjára. De lehet, hogy már gyerekkori hibákra visszavezethető? Dr. Life--Miért eszünk többet, ha alkoholt iszunk?http://www.life.hu/drlife/20150711-miert-eszunk-tobbet-ha-alkoholt-iszunk.htmlCsaládi vagy baráti összejövetelek során szinte észrevétlenül fogynak a hamburgerek, szendvicsek, és egyéb kalóriadús ételek, főleg, ha mellé bőségesen el vagyunk látva alkoholtartalmú italokkal is. Tudósok nemrégiben annak jártak utána, miért van az, hogy az alkohol hatására többet eszik az ember, és meglepő eredményre jutottak.Dr. LifeVitaminbombáktól a szaunaorgazmusig: Így védekezz a hideg ellen!http://www.life.hu/drlife/20151118-igy-vedekezz-a-hideg-es-a-megfazas-ellen-immunerosites-szauna-termeszetes-napfeny.htmlA napimádók és melegmániások elképzelni sem tudnának az ideinél csodálatosabb novembert. A napsütéses órák száma az egekben, és sorra dőlnek a korábbi melegrekordok, mivel a nappali és esti hőmérsékletek is inkább a tüzes indiánnyarat idézik. Nem lesz azonban örökre 25 fok, a december és január már fenik ránk a fogaikat. Nekünk pedig fel kell készülnünk. Dr. LifeThinkstockErősítsd az immunrendszered! - Természetes vitaminforrások télen ishttp://www.life.hu/drlife/20151111-telen-termeszetes-vitaminforrasokkal-erositsd-az-immunrendszeredet-deli-gyumolcsokkel-olajos.htmlSzinte nincs is olyan anyagcsere-folyamatod, amelyben ne vennének részt a vitaminok. Ezek pótlása télen talán még sokkal fontosabb, mint tavasszal és nyáron, ugyanis jóval kevesebb friss zöldséghez, gyümölcshöz jutsz hozzá, és napfény is alig ér. Dr. Life--Most akkor szedjünk D-vitamint vagy ne? Mi legyen?http://www.life.hu/drlife/20150416-szivderito-kell-d-vitamint-potolnunk-szivunk-egeszsege-erdekeben.htmlA genetikailag meghatározott alacsony D-vitaminszint a rákos és egyéb okú halálozással összefüggést mutat, ugyanakkor a kardiovaszkuláris halálozást nem befolyásolja. A British Medical Journalben közelmúltban megjelent közlemény eredményei arra utalnak, hogy a korábbi megfigyeléses vizsgálatokkal szemben az alacsony D-vitaminszint és a szív-érrendszeri halálozás között nincs összefüggés.Dr. LifeLegyen vitaminnal teli a zsák! Nemcsak édesség fér a mikuláscsomagbahttp://www.life.hu/drlife/20141203-legyen-egeszseges-a-mikulas-csomag-ne-csak-csokolade-keruljon-a-nyalanksagok-koze-hanem-egeszseges.htmlKözeledik a gyerekek egyik legjobban várt napja az évben, december 6-a, azaz a Mikulás érkezése. A finom nyalánkságok mellé azonban érdemes becsempészni egy-két egészséges rágcsálnivalót is.Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.