Csörög a vekker és semmi kedved nincs a napi mókuskerékhez? Ez gyakran előfordul, nem vagy vele egyedül, de mi lenne, ha mostantól minden reggeled jól indulna?! 

1. Kelj egy kicsit korábban!

Adj magadnak időt, hogy a reggeli szertartásodat kényelmesen el tudd végezni és az elméd se fogja fel rohanásnak a nap indítását. Hogy egy szélsőséges példát hozzunk fel: a Dalai láma állítólag hajnal háromkor kel, hogy mindennapi teendői előtt lezuhanyozzon és meditáljon.

2. Adj hálát (és imádkozz)!

Több vallási hagyomány része az ima és a hálaadás valamely formában. Ha nem vagy vallásos, csak gondold át és írd le mennyi mindenért lehetsz hálás az életedben, így máris sokkal szebben fog indulni a nap.

Forrás: Thinkstock

3. Meditálj!

A lakásod bármely szegletét kialakíthatod annyira komfortossá, hogy napszaktól függetlenül bármikor kedved legyen ott meditálni vagy lecsendesülni.

4. Sportolj!

Mindegy, hogy futsz, jógázol vagy kutyát sétáltatsz, a testednek jó, ha reggel alaposan átmozgatod a testedet. Ebben a cikkünkben már írtunk a reggeli edzés előnyeiről.

5. Menj a természetbe!

Ahelyett, hogy berohansz a munkahelyedre, sétálj egyet a hozzád legközelebb eső zöldövezetben, figyeld a természet hangjait és azok rád gyakorolt hatásait. Amennyiben még a nap is süt, garantált a pozitív napindítás.

6. Hallgass zenét!

Lehetőleg olyan életigenlő, fülbemászó és lélekemelő dallamokkal indítsd a napot, amiktől még szemernyit sem lesz rossz a kedved. Hangolódj és koncentrálj a zenék pozitív üzeneteire.

Tedd rendbe a lelked – 5 tipp a megfelelő balanszért
Mindenki megérdemel legalább öt percet, amikor magával törődhet, kikapcsolhat, és kizárhatja a zavaró gondolatokat. A Life.hu öt tippje segít neked, hogy megtaláld a lelki békédet!