Már napi egy pohár alkohol is árthat az egészségednek

ital daganatos megbetegedés alkoholfogyasztás pohár károsító alkohol rák (betegség) egészség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mértéktartás ide vagy oda, már napi egy pohár bor vagy egy korsó sör is károsan hathat a szervezetedre, és növeli a rák kialakulásának kockázatát.

Te is egy pohár finom borral, vagy a kedvenc söröddel zárod a napot? Nincs olyan este, hogy ne kortyolgatnál valamennyit a kedvenc italodból? Egy friss tanulmány szerint már akár ekkora mennyiségű alkohol is árthatsz a szervezetednek.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Robynmac

Dr. Sally Norton, a VavistaLife oldal orvosszakértője szerint a rendszeres alkoholfogyasztás nagyjából 60 ráktípus kialakulásának kockázatában is szerepet játszik. Norton úgy véli, egy pohár ital után 3 vagy több alkoholmentes napot kell tartani, így elejét vehetjük az alkoholfogyasztással kapcsolatos különböző megbetegedések kialakulásának kockázatainak is: a szív- és érrendszeri problémáktól kezdve az elhízáson át a májbetegségekig.

Az alkohol ökölcsapás az immunrendszerre

Kutatás sem kell hozzá, a tapasztalatok is azt mutatják, a jelentős mennyiségű alkohol képes megzavarni még egy egyébként erős és egészséges ember immunrendszerét is. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Banánnal a bőrrák ellen? Így segít a benne található enzimhttp://www.life.hu/drlife/20160209-a-banan-a-benne-talalhato-enzim-segitsegevel-segithet-megakadalyozni-a-borrak-kialakulasat.htmlA banánhéjon található fekete foltokat okozó enzim az emberi bőrön is jelen van - melanomás betegeknél nagyobb mennyiségben, mint az egészségeseknél. Tudósok szerint ez a felfedezés segítheti a túlélési esélyeket. Dr. LifeThinkstockCsak a szüléskor tudta meg, hogy gyereket várhttp://www.life.hu/drlife/20160219-charlotte-bryant-terhessege-csak-a-szuleskor-derult-ki-nem-tudott-rola-hogy-terhes.htmlCharlotte Bryant a kórházból üzent párjának, így közölte vele, hogy apa lett. Dr. Life--Életveszélyes sérüléseket okozhat a 328 kilós nő túlsúlyahttp://www.life.hu/drlife/20160218-ashley-bratcher-328-kilos-no-tulsulya-miatt-eletveszelyben-van.htmlAshley Bratcher számára az olyan mindennapi tevékenységek is gondot okoznak, mint a fürdés: a 26 éves egygyerekes anyuka attól fél, hogy extrém túlsúlya miatt betöri a fürdőszoba padlóját vagy a kádat, és ennek következtében súlyos sérüléseket szenved. Dr. Life--Minél több a szexpartnerünk, annál kevesebb az esélyünk a rákra?http://www.life.hu/drlife/20160215-minel-tobb-szexualis-partnere-van-egy-nonek-annal-kevesebb-az-eselye-a-szajuregi-rak-kialakulasara.htmlÁllítólag minél több férfival volt dolga egy nőnek, annál kisebb az esélye, hogy szájüregi vagy torokrák alakul ki nála. Dr. Life--Visszatért a kifutóra az összeégett testű modell, Julius Gerhardt http://www.life.hu/drlife/20160208-julius-gerhardt-hamburgi-modell-testenek-90-szazaleka-osszeegett-de-visszatert-a-kifutora.htmlEgy szerencsétlen baleset folytán testének 90 %-a összeégett a hamburgi származású modellnek. Julius Gerhardt azonban nem keseredett el, ma pedig már újra a legnagyobb márkákkal dolgozik együtt. Dr. Life--Jól fest a gégerákból felépült Michael Douglashttp://www.life.hu/drlife/20160208-michael-douglas-gegerakbol-felepult-szinesz-a-super-bowl-amerikaifutball-bajnoksagon.htmlA világsztár feleségével, Catherine Zeta-Jonesszal látogatott el a Super Bowl fő amerikaifutball-bajnokságra, itt kapták lencsevégre őket. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.