Mentővel szállították kórházba vasárnap délben a mulatószenészt a Városmarjor utcai szívklinikára, ahol sikeres beavatkozást végeztek el rajta. Elmondta, hogy az első panaszai még fogvatartása idején jelentek meg.

Szívkatéteres beavatkozáson esett át Lagzi Lajcsi, akit vasárnap délben szállítottak kórházba mentővel. A sikeres műtét után a zenész elmondta, hogy már fogvatartásakor is voltak panaszai, de most annyira felerősödtek, hogy kénytelenek voltak mentőt hívni. 

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Lajcsi szerint az elmúlt egy év megpróbáltatásai okozták a bajt, hiszen azóta is szorong, sőt, készülő könyve miatt még fenyegetéseket is kapott állítása szerint. "Hogy mi okozta a szervi bajt, azt nem tudom, de emberileg semmi más nem lehet, minthogy az elmúlt közel egy évben teljesen tönkretettek. Szorongásaim­ vannak, alvászavarokkal küzdök, s mindennap 6 órakor felébredek, éppen akkor, amikor azon a szeptemberi hajnalon berontottak a kommandósok" - mondta Lajcsi a Blikknek. Hozzátette, vasárnap nagyon megijedt, annyira erős szorítást érzett a mellkasában. "Nem attól ijedtem meg, hogy meghalok, hanem hogy a családomat támasz nélkül itthagyom, és nem látom többé őket. Úgy megyek el, hogy nem tudtam bebizonyítani: ártatlanul hurcoltak meg"