Az egyik legveszélyesebb eset, mikor két ember a koponyájánál van összenőve. Ez a két kislány azonban a szerencsének és az orvostudománynak hála túlélte a szétválasztó operációt. 

A philadelphiai Gyermekkórház orvosai júniusban választották szét azt a két kislányt, akik a koponyájuknál összenőve érkeztek a világra. A műtét rendkívül kockázatos volt, és 11 órán át tartott. Azóta már eltelt 5 hónap, és szerencsére olyan jól vannak, hogy a Hálaadást már otthon tölthetik Észak-Karolinában. 

A lányok összenőtt koponyákkal sosem élhettek volna teljes életetForrás: Children's Hospital of Philadelphia

A kicsik 2016. július 24-én születtek, természetesen császármetszéssel. Az első egy évet majdnem végig így kellett tölteniük, hiszen már 11 hónaposak voltak, mikor biztonsággal belevághattak a szétválasztó műtétbe. 

Abby nehezebben gyógyult, de szerencsére már ő is készen áll a hazatérésreForrás: Children's Hospital of Philadelphia

Erin és Abby azonban nem egyformán gyógyultak. Erin esete könnyebb volt, ugyanis az ő koponyája kevésbé volt érintett, mint Abbyé. Az orvosok azonban már a műtét előtt elmondták, hogy nincs 100%-os garancia. Valószínűleg az operáció sikeres lesz, de az is megtörténhet, hogy akár mindkét kisbaba életét veszti a beavatkozás során. 

A beavatkozás kockázatos volt, akár meg is halhattak volnaForrás: Children's Hospital of Philadelphia

"Elég ijesztő volt ezzel az eshetőséggel is számolni. De nem engedhettük, hogy a félelmeink vezéreljenek minket, ugyanis a műtét nélkül mindkét lány élete szenvedés lett volna az elsőtől az utolsó napig" - írta meg a DailyMail

Így néznek ki ma a 10 évvel ezelőtt született sziámi ikrek: videó!
Abby és Isabelle élete igen különleges, hiszen sziámi ikrekként születtek, akiket rendkívül veszélyes volt szétválasztani, de sikerült: így élnek ma...