Nem kér az újabb beavatkozásból a lány, aki nem tud pislogni

Forrás: Lucy Chidgey -
betegség pislogás műtét orvos kórház Down-szindróma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 13 éves Holly Chidgey különös betegséggel született. Nincsenek izmok a szemhéjában, ezért nem tud pislogni, homlokát kell használnia hozzá. Sokan kínainak vagy Down-szindrómásnak vélik. Két műtéte volt már, de a harmadikat nem akarja, nem izgatja, ha bámulják az emberek.

Sokan megbámulják, ő azonban motiválni szeretné az embereket arra, hogy betegséggel is lehet teljes életet élni. A 13 éves Holly Chidgey különös betegséggel született. Nincsenek izmok a szemhéjában, ezért a pislogáshoz a homlokát kell használnia - írja a Metro.

Holy Chidgey, a lány, aki nem tud pislogni Forrás: Lucy Chidgey

Többen bánották már különös kinézete miatt, sokan pedig kínainak vagy Down-szindrómásnak vélték, pedig a ritka BPES nevű betegséggel küzd. Eddig két műtéte volt, melynek során a lábából vettek ki izmokat, hogy beültessék a szemhéjába, de nem jártak teljes sikerrel. Most egy harmadik bevatkozásra kerülne sor, Holly azonban nem akarja. Úgy gondolja, így is teljes életet tud élni, igyekszik olyan lenni mint egy átlagos kamasz, zenét tanul és táncos videókat tölt fel a netre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.