A május elején, tragikusan fiatalon elhunyt médiasztár talán maga is érezte, hogy súlyos árat fizethet akkor, ha nem változtat az életmódján. Hiába diagnosztizáltak nála magas vérnyomást, ő nem akarta elfogadni a gyógyszeres kezelést, és alternatív módszerekkel próbálta meggyógyítani magát.

Május 26-án, csütörtökön helyezik végső nyugalomra Berki Krisztiánt. Az egykori médiasztárnak különleges temetése lesz, ugyanis saját kérésének megfelelően a gyászolók fehér ruhában kísérik majd a koporsóját.

Berki halálának körülményei továbbra sem tisztázottak, de könnyen elképzelhető, hogy nem sokkal a tragédia előtt megállapított magas vérnyomása okozhatta a bajt. A vizsgálatok után az orvosok gyógyszeres kezelést javasoltak a sztárnak, ám ő minden lehetséges módon el szerette volna kerülni, hogy élete végéig bogyókat kelljen szednie.

Forrás: instagram.com

Egy szakértő szerint könnyen elképzelhető, hogy a testépítéssel is foglalkozó Berki Krisztián magas vérnyomását a túlzott szteroidbevitel idézte elő.

A köznyelvben csak szteroidoknak nevezett hormonok súlyos károkat okoznak a szervezetben. Hogy kinél mikor és milyen mértékűek ezek a mellékhatások, az egyénenként változó. Van, hogy az illető jó ideig észre sem veszi, a szervezete milyen károkat szenvedett el. A mellékvesehormon, a kortizol túlzott bevitele tönkreteszi a mellékvesét, de a szívre és a keringésre is hatással van. Magas vérnyomást, cukorbetegséget, impotenciát, sőt, szellemi leépülést okozhat

– árulta el a Blikknek dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus. A doktor emellett kiemelte, hogy a férfi páciensek azok, akik hajlamosak visszautasítani a gyógyszeres kezelést, pedig nem véletlenül írják fel ezeket a készítményeket.

Egyáltalán nem normális, ha valakinek negyvenévesen 180-200 körüli a vérnyomása, ezt mindenképp kezelni kell, mert bármikor kialakulhat egy aneurizma, vagy felmondhatja egy ér a szolgálatot. Sajnos, ez akkor sem kerülhető el százszázalékosan, ha az illető jó ideje leállt a szteroidokkal. A kábítószer-fogyasztás pedig minden kockázatot a többszörösére emel.