A nagy mennyiségű kávé fogyasztása, bár több szempontból sem egészséges, a mellrák ellen kifejezetten hatásos.

A kávé akár 20 százalékkal is csökkentheti a mellrák kialakulásának a kockázatát - derült ki a stockholmi Karolinska Intézet legújabb kutatásából. A vizsgálatba több mint 6000, a menopauzán már átesett nőt vontak be, és meglepő eredményeket tapasztaltak. Azoknál a nőknél, akik napi öt csésze kávét vagy annál többet fogyasztottak, akár 57 százalékkal csökkent a betegség kialakulásának esélye, összehasonlítva azokkal, akik csak napi egy kávét fogyasztottak.

Thinkstock

Bár a kutatók még pontosan nem tudják, hogyan előzi meg a kávé a mellrákot, feltételezik, hogy a rákos sejtek szaporodásának és regenerálódásának megelőzősében van nagy szerepe. Elsősorban azonban a menopauzán már átesett nők körében lehet "hatásos" a kávé, főként ugyanis az ilyenkor előforduló, úgynevezett ösztrogén-receptor a negatív rák megelőzésében segíthet. Ez a fajta daganat egyébként viszonylag ritka, kezelése viszont annál nehezebb.

Meglepő tények a szavatossági időről - Íme, a valós dátumok!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110509-meglepo-tenyek-a-szavatossagi-idorol-ime-a-valos-datumok.html Mindent a nézettségért! Nyers kacsaembriót evett élő adásban a sztárszakácshttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110506-mindent-a-nezettsegert-nyers-kacsaembriot-evett-elo-adasban-a-sztarszakacs.html Méregtelenítő, fiatalító, vértisztító csodaszer - Ismerd meg jobban az epret!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110504-meregtelenito-fiatalito-vertisztito-csodaszer-ismerd-meg-jobban-az-epret.html Fiatalodj nassolással, 70 forintból naponta!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110502-fiatalodj-nassolassal-70-forintbol-naponta.html Ezeket edd, ha rossz a kedved! - A leghatékonyabb hangulatjavítókhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110502-ezeket-edd-ha-rossz-a-kedved-a-7-leghatekonyabb.html 5 különleges, de gyors húsvéti recept - Ha unod az egyszerű főtt sonkáthttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110418-5-kulonleges-de-gyors-husveti-recept-ha-unod-az.html A francia minestrone: pistou leveshttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110415-a-francia-minestrone-pistou-leves.html Tévhit, hogy nem hizlal a bioélelmiszer!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110414-tevhit-hogy-nem-hizlal-a-bioelelmiszer.html