A menyasszonyi ruha, a tökéletes helyszín, a zenekar kiválasztása mellett a smink apróságnak tűnik, pedig nem az: egy kevésbé jól sikerült make-up ugyanis nemcsak az esküvői fotókon mutat rosszul, de az ara kedvét is nagyon elronthatja. Kerüld el a bakikat – Larion Oscar sminkmester elárulta, hogyan!

Az élet legszebb ajándéka, amikor az ember megtalálja a társát. A lagzi közeledtével jön hamar a pánik is: mikor, hol, mit, mennyiért, ó, még őket is meg kell hívni – elkezdődnek a szervezkedések. Hamar meglesz ám az a bizonyos álomruha, hisz a lányok egész életükben erre készülnek, és következik a kiegészítők kérdése, főképp a smink és a frizura kerül előtérbe. Egy dolog azonban nagyon fontos: Különleges alkalmakkor érdemes szakemberre bíznod magad – most elárulom, mi hogyan készítjük a tökéletes esküvői sminket. 

Forrás: AFP

Egy héttel a lagzi előtt

Az eseményt megelőző héten menj kozmetikushoz egy alapos tisztításra, de semmiképp se közvetlenül a nagy nap előtt. Ha nyitott a ruha, legyen makulátlan a fedetlen testrész, dekoltázs is. Ha követed a trendeket, tudod, hogy idén népszerűek a lágy hullámok, laza feltűzések. Sminked is tükrözze a személyiségedet, de semmiképpen ne legyen túl sok. Kerüld például a csillámokat, erre az alkalomra ezek tényleg feleslegesek. 

A tökéletes arcbőr a legfontosabb!

Ahhoz, hogy egész nap ragyogóan üde és friss legyen az arc, a bőrtípusnak megfelelő kényeztetésre van szükség. Az arctisztítás után tonizáljuk, majd hidratáljuk a bőrt, hagyjuk, hogy a krém megpihenjen.
Esszenciális olajokat használva pillanatok alatt energizált és ragyogó lesz a bőr szerkezete, csak ez után jöhet a bőrtökéletesítő primer, ami egy láthatatlan bőrszerkezet-javító krém. Használatától egységesebb, tartósabb lesz a már energizált bőr.

Forrás: Thinkstock

 

Az alapozóválasztás ebben az esetben is fontos: jó, ha tartós, jó minőségű, ám az bőrtípustól függ, hogy krémes vagy folyékony alapozót választunk. Az arcszín egységesítése után jöhet az arcformázás, árnyékolás, highlighterrel kiemelve az arc szép részeit, ami az arcformától is függ. De fény kerülhet a szemzugba, szemöldökcsontra, arccsontra, orrnyeregre is. Ezt jó alaposan össze kell dolgozni a bőrszínnel, egészen addig, amíg eltűnnek az éles kontúrok. Még mielőtt lefixálnánk, krémpirosítóval élénkítjük az arc közepét kontúrmentesen, finoman a halánték irányába satírozva. Lágyan, transzparens púderrel érdemes fixálni.

A csábítás legfontosabb kelléke

Ez kétségkívül a szem hangsúlyozása. Ez az arc legmeghatározóbb része, ezért körültekintően először a szemöldököt kell szépen megformázni, majd élénkíteni, színét a hajtő színéhez igazítani, szépen kifésülve száliránynak megfelelően.

Csak ez után jöhet a szemfestés: tartós szemhéjkrémet használunk alapnak, majd szemhéjpúderekkel még intenzívebbé lehet tenni a szemsminket. Finom pasztellárnyalatokat, földszíneket és fényeket érdemes erre a különleges alkalomra használni. A szempillákat természetes hatású szempillaspirállal festjük ki.

Forrás: Thinkstock

 

Oscar tippje
Ha műszempillával szeretnéd még kifejezőbbé tenni a tekintetedet, ám a hétköznapokban nem szoktál ilyesmit viselni, érdemes az eseményt megelőző héten kipróbálnod több fajtát, hogy megszokd és felhőtlenül élvezhesd a pillákat.

Ápolt ajkak

Az ajkakat fontos kicsit felpuhítani ajakápolóval, majd leitatni a felesleget. Ez után enyhén lealapozzuk, majd kialakítjuk az ajakformát egy ajakkontúr-ceruzával, és az egész felszínén elsatírozzuk a ceruzát, így biztosítva egy tartós alapszínt az ajaknak. Végül jöhet is a rúzs! Egy papírzsepivel érdemes leitatni a felesleget, majd egy szétszedett, vékony papírzsepin keresztül lepúderezni a felesleget, a végén pedig jöhet még egy réteg rúzs, így garantáltan tartós lesz. Ha ezt a technikát macerásnak tartod, válassz tartós vagy matt ajakrúzst.

Oscar extra tippje

Ha minden kész, érdemes átnézni a sminket, és a végén sminkfixálóval stabilizálni. Tartsd szem előtt, hogy kizárólag jó minőségű, professzionális alapanyagokkal lehet tökéletes munkát végezni, a nagy napon pedig különösen fontos, hogy hosszú órákig tartós legyen a sminked!