Sosincs késő belekezdeni az edzésbe, ha pedig még van pár hét a nyaralásig, akkor bátran növelheted az edzésadagodat. Múlt héten már összeszedtük a legjobb hasizomgyakorlatokat, melyekről az utóbbi években a Life.hu-n olvashattál, most azonban indulhat a popsi edzése!

Forrás: Thinkstock

Kitörés, te csodás!

Egyszerű, hatékony, az eredmény pedig látványos - a kitörés a far és combizomgyakorlatok adu ásza. Fontos, hogy helyesen végezd, mert a helytelenül rögzült mozdulatok tönkretehetik a térdízületeket is. ITT már megmutattuk, milyen a tökéletes kitörés, ITT pedig ajánlottunk egy nehezített változatot. Próbáld ki őket!

Formáld a nagyfarizmokat!

A nagyfarizom edzése azért is fontos, mert ezzel lehet még kerekebb a popsi. A futás és a többi kardiómozgás is lényeges, ha edzett, fitt testet szeretnél, de ne feledd, a mélyizmokat speciális gyakorlatokkal kell edzeni; ITTmutattunk is egyet, ami abszolút adu ász erre a területre!

Forrás: Thinkstock

Lábemelésből sosem elég

Gyűlölöd térdelőtámaszból emelgetni felfelé a hajlított térdeket? Ez egy örök klasszikus, és bár valóban nagyon kell figyelni a helyes végrehajtásra, a gyakorlat mégis nagyon hatékonyan megedzi a farizmokat. ITTkorábban Nagy Amarilla, a Life.hu aerobikoktatója mutatta be, hogyan is érdemes nekikezdeni a feladatnak. 

Farizomedzés haladóknak

A klasszikusok mellett vannak olyan farizomgyakorlatok, melyeket állóhelyzetben kell végezni. Ezek azon túl, hogy edzik a kritikus testtájat, javítják az egyensúlyérzékelést is. Ha szívesen kipróbálnád őket, kattints IDE!

Statikus gyakorlatok - nehezebbek, mint gondolnád!

Még hogy egy statikus farizomgyakorlat nem lehet nagyon hatékony? Tévedsz, ezek ugyanis praktikusak, mert nem kell számolgatnod a lábemeléseket, csakis arra kell figyelni, hogy helyesen hajtsd végre. ITT megmutattunk egy könnyebb verziót, csak az edzettségedtől függ, mennyit végzel belőle, az eredmény pedig látványos lesz.