Hajrá kerek, formás popsi! Ezek a legjobb farizomgyakorlatok nőknek

Forrás: Thinkstock -
popsi testmozgás farizom edzés alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sosincs késő belekezdeni az edzésbe, ha pedig még van pár hét a nyaralásig, akkor bátran növelheted az edzésadagodat. Múlt héten már összeszedtük a legjobb hasizomgyakorlatokat, melyekről az utóbbi években a Life.hu-n olvashattál, most azonban indulhat a popsi edzése!
Forrás: Thinkstock

Kitörés, te csodás!

Egyszerű, hatékony, az eredmény pedig látványos - a kitörés a far és combizomgyakorlatok adu ásza. Fontos, hogy helyesen végezd, mert a helytelenül rögzült mozdulatok tönkretehetik a térdízületeket is. ITT már megmutattuk, milyen a tökéletes kitörés, ITT pedig ajánlottunk egy nehezített változatot. Próbáld ki őket!

Formáld a nagyfarizmokat!

A nagyfarizom edzése azért is fontos, mert ezzel lehet még kerekebb a popsi. A futás és a többi kardiómozgás is lényeges, ha edzett, fitt testet szeretnél, de ne feledd, a mélyizmokat speciális gyakorlatokkal kell edzeni; ITTmutattunk is egyet, ami abszolút adu ász erre a területre!

Forrás: Thinkstock

Lábemelésből sosem elég

Gyűlölöd térdelőtámaszból emelgetni felfelé a hajlított térdeket? Ez egy örök klasszikus, és bár valóban nagyon kell figyelni a helyes végrehajtásra, a gyakorlat mégis nagyon hatékonyan megedzi a farizmokat. ITTkorábban Nagy Amarilla, a Life.hu aerobikoktatója mutatta be, hogyan is érdemes nekikezdeni a feladatnak.

Farizomedzés haladóknak

A klasszikusok mellett vannak olyan farizomgyakorlatok, melyeket állóhelyzetben kell végezni. Ezek azon túl, hogy edzik a kritikus testtájat, javítják az egyensúlyérzékelést is. Ha szívesen kipróbálnád őket, kattints IDE!

Statikus gyakorlatok - nehezebbek, mint gondolnád!

Még hogy egy statikus farizomgyakorlat nem lehet nagyon hatékony? Tévedsz, ezek ugyanis praktikusak, mert nem kell számolgatnod a lábemeléseket, csakis arra kell figyelni, hogy helyesen hajtsd végre. ITT megmutattunk egy könnyebb verziót, csak az edzettségedtől függ, mennyit végzel belőle, az eredmény pedig látványos lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.