Ez aztán az Ocean's Eleven: Mányoki Attila 11 órán át úszott az óceánban

Forrás: www.manyokiattila.hu -
Mányoki Attila úszás óceán Catalina-csatorna átúszás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen kitartás! Mányoki Attila a Los Angeleshez közeli Catalina-csatornát is átúszta, 10 óra 59 perc 40 másodperc alatt. 

Az extra teljesítményeivel nemzetközi hírnevet szerző zalaegerszegi sportember alig két héttel azután állt helyt az újabb próbán is, hogy átúszta a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornát.

Forrás: www-manyokiattila.hu

A Catalina-tengerszoros a negyedik állomása volt az Ocean's Seven elnevezésű sorozatnak, amely a világ hét legnehezebben leküzdhető tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába.

A 41 éves Mányoki Attila 20 másodperc híján 11 óra alatt úszta le a 30 kilométeres távot. Az áramlás borzasztóan erős volt, és a cápa is sok volt a 18 fokos vízben. Az utolsó két órát élte meg a legrosszabbul.

Forrás: www.manyokiattila.hu

„Nulla óra 29 perckor rajtoltam el, az első három órában jó iramot diktáltam, de ahogy hagytam el a sziget biztonságos területét, egyre inkább éreztem az áramlatot, amely szembe jött velem" – írta beszámolójában - „Tizenkét nap különbséggel megcsináltam a két legnehezebb átúszást a világon. Ilyen rövid időt még senki nem vállalt fel. Jó érzés, hogy képes voltam így is megcsinálni!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.