Hihetetlen kitartás! Mányoki Attila a Los Angeleshez közeli Catalina-csatornát is átúszta, 10 óra 59 perc 40 másodperc alatt. 

Az extra teljesítményeivel nemzetközi hírnevet szerző zalaegerszegi sportember alig két héttel azután állt helyt az újabb próbán is, hogy átúszta a Hawaii-szigetek között található Molokai-csatornát. 

Forrás: www-manyokiattila.hu

A Catalina-tengerszoros a negyedik állomása volt az Ocean's Seven elnevezésű sorozatnak, amely a világ hét legnehezebben leküzdhető tengeri csatornájának meghódítását foglalja magába. 

A 41 éves Mányoki Attila 20 másodperc híján 11 óra alatt úszta le a 30 kilométeres távot. Az áramlás borzasztóan erős volt, és a cápa is sok volt a 18 fokos vízben. Az utolsó két órát élte meg a legrosszabbul.

Forrás: www.manyokiattila.hu

„Nulla óra 29 perckor rajtoltam el, az első három órában jó iramot diktáltam, de ahogy hagytam el a sziget biztonságos területét, egyre inkább éreztem az áramlatot, amely szembe jött velem" – írta beszámolójában - „Tizenkét nap különbséggel megcsináltam a két legnehezebb átúszást a világon. Ilyen rövid időt még senki nem vállalt fel. Jó érzés, hogy képes voltam így is megcsinálni!"