Az biztos, hogy jógaórát ilyen különleges helyen még sohasem tartottam, hiszen kevés oktató mondhatja el, hogy Mauglival és Bagirával gyakorolt a dzsungelben.

A Pesti Színházban A dzsungel könyve című zenés játék az 1100. előadáshoz és bemutatásának huszadik évfordulójához érkezett, ebből az alkalomból a színészeket és a táncosokat bevezettem a jóga világába. Hatalmas élmény volt a különleges díszletek között jógázni Mauglival, akit Józan László alakít, a Bagira bőjébe bújó Majsai-Nyilas Tündével és Sír Kánnal, azaz Karácsonyi Zoltánnal.
Józan Lacival már volt közös jógaélményünk, hiszen nemrég együtt próbálgattuk a fejenállást. Most azonban arról faggattam a színészt, milyen érzés volt a színpadon jógázni előadás előtt.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

„Mivel a jóga nem áll mesze tőlem, az ászanák nem okoztak gondot. Az viszont számomra is rendhagyó élmény volt, hogy a kollégákkal, A dzsungel könyve miliőjében gyakoroltunk. A jóga nagy része a nyújtásokról szól, és ez segít abban, hogy a test hajlékony legyen, ezért egy ilyen mozgalmas előadás előtt nagyon hasznos jógával tréningezni. Általában a színpadra lépés előtt 10 perccel szoktam bemelegíteni, azokkal a gyakorlatokkal, amiket jógán és az edzéseken tanultam” – mesélte Laci. 

Fotó: Marton Szilvia/Origo

Majsai-Nyilas Tündével – aki a feketepárduc Bagirát alakítja a darabban – adott volt, hogy a macskapózt gyakoroljuk. Kiderült, hogy a színésznőnek éppen fáj a dereka, így duplán jót tett neki a gerincnyújtás és a hozzá tartozó kompenzáció.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

„Nem sportolok intenzíven, bár a pilatesbe belekóstoltam az elmúlt években. Anno a klasszikus balettel kezdtem a mozgást, és be kell látni, a balett ellene van a test természetes felépítésének. Számomra a jóga és a pilates sokkal lágyabb, sokkal szerethetőbb. A jóga több dolgot magába foglal, mint a pilates, mert életmód és filozófia is egyben” – kezdte a színésznő, aki a színpadi jógán átélt tapasztalatairól is mesélt.

Fotó: Marton Szilvia/Origo

„A dzsungel könyve díszlete veszélyes terep, ezért nagyon be kell melegítenünk és felkészíteni a testünket az előadás előtt, erre remek volt a jóga. Köszönöm a kobratartást, amit mutattál a hátfájásra, mert segített, és jobban lettem. A közeljövőben szeretnék sokkal komolyabban is foglakozni a jógával, mert fiatalon és frissen tartja a testet, az elmét” – mosolygott Tünde, aki harmadik évad óta játssza Bagira szerepét. 

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok
Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, a Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, Molnár Anikót jól megdolgoztattuk, Szinetár Dóra profi módon mutatta be az ászanákat, a Hot Men Dance szexi táncosai tökéletes felsőtestet villantottak. Molnár Andi lement nekünk spárgába. Sarka Katán csavartunk egyet. Larion Zoé és Müller Attila páros jógán tündökölt. Iszak Esztin látszott, hogy nem először állt a jógaszőnyegre.