Alexa és Bori lelkesen toppantak be az órámra, ám az őket kísérő Dávid kicsit húzódozott a kiterített jógaszőnyeg láttán, de végül beadta a derekát.

Az Éjjel-Nappal Budapest szereplői között Alexa volt a legrutinosabb, hiszen számára nem volt idegen az ászanák világa. Dávid nagy meglepetést okozott, mert nagyon ügyesen hajtotta végre a nehezebb testtartásokat is, Bogi pedig táncos múltjának köszönhetően hajlékony és lelkes volt.

ÉNB Alexa, Bogi és DávidFotó: Polyák Attila/Origo

„Az edzőteremben, ahová régebben jártam, volt jóga, és egyszer nagy mellénnyel bementem, hogy majd én megmutatom a csajoknak. Aztán be kellett látnom, hogy sokkal fárasztóbb és keményebb volt, mint amire számítottam. Még a lányokat sem volt időm figyelgetni, mert igyekeztem úgy végrehajtani a testtartásokat, hogy ne égjek be" – mosolygott Dávid, aki azt is hozzátette, az órán megfogta az a spirituális hangulat, amit tapasztalt.

ÉNB DávidFotó: Polyák Attila/Origo

„Próbáltam már a Bikram jógát, amit nagyon szerettem, mert meditáltunk is az óra végén, és mivel nagyon érdekel a jóga filozófiája, így egyszerre tapasztaltam meg a testem és a gondolataim ellazulását, megnyugvását. Durva negyven fokban úgy koncentrálni, hogy helyesen kitartsam a gyakorlatot, de ezt a kihívást is élveztem. Aztán jártam már női jógán, ami a medence területét mozgatta át. A dinamikus jóga után pedig két napig alig bírtam megmozdulni" – mesélte Alexa, aki hozzátette, számára nem az a lényeg, hogy az első jógaóra alkalmával tökéletesen sikerüljön a testtartásokat kivitelezni, hanem hogy megérezze az áramlást, ami ilyenkor a testben létrejön.

ÉNB AlexaFotó: Polyák Attila/Origo

„Utoljára az általános iskolában jártam jógázni, ahol az osztályfőnököm tartotta, és nagyon kedveltem. Igaz, jógázni azóta nem jógáztam, de meditálni rendszeresen szoktam" – mondta Bori.
A kis csapattal a bemelegítés és a napüdvözletek után kísérletezgettünk egy kicsit, és mindenki kipróbálhatta magát nehezebb testtartásokban is, majd arról beszélgettünk, kinek milyen meglátásai vannak az óra végén.

ÉNB BoriFotó: Polyák Attila/Origo

„A jóga arra tanít meg, hogy bármire képes vagy, ha elhiszed magadról. Nagy önbizalomtréning volt ez a mai gyakorlás számomra, mert azok az ászanák is simán mentek, amik első látásra nehéznek tűntek" – mondta Alexa.

Fotó: Polyák Attila/Origo

„Nagyon tetszett az órád, hasonló élményben volt részem, mint az első jógaórámon, és csak remélni tudom, holnap fel fogok tudni állni" – nevetett Dávid.

Fotó: Polyák Attila/Origo

„Engem a jógában a relaxáció és a meditáció fog meg. Az órád után érzem, hogy az izmai a nyújtások után sokkal könnyebben ellazultak, a testem pedig feltöltődött energiával" – mosolygott Bori.

Fotó: Polyák Attila/Origo

 

Így jógáznak a Life.hu-val a sztárok
Istenes Bencét is kicsavartuk egy jógaórán, a Barátok közt sztárját, Józan Lászlót fejre állítottuk, Szinetár Dóra profi módon mutatta be az ászanákat, Sarka Katán csavartunk egyet. Dukai Regina bevallotta, hogy jóga közben tud teljesen kikapcsolni.