Az igazán elhivatott színészek sok mindenre képesek egy szerep kedvéért. Ebbe beletartozik az is, hogy 30 kilót fogynak, vagy éppen híznak, ha ezt kívánja meg a karakter. Az eredmény ugyan látványos, de súlyos lelki és testi problémákat okoz. 

Jared Leto 

A manapság Jokerként bemutatkozó színész korábban a Chapter 27 című film kedvéért 120 kilósra, majdnem felismerhetetlenre hízott, majd a másik végletet is elérte, amikor szinte csontvázként játszott a Mielőtt meghaltam című filmben. A hízást éjszakai fagyievéssel, a fogyást pedig úgy érte el, hogy hét hétig szinte csak citromos vizet ivott cayenne-i borssal fűszerezve.  

Jared Leto túlsúlyosan a Chapter 27 című filmben és betegesen soványan a Mielőtt meghaltambanForrás: AFP

Christian Bale 

Kedvenc Batmanünk szintén egyik végletből esett a másikba. Normál súlyából közel 30 kilót adott le, hogy eljátssza A gépész inszomniával küzdő főszereplőjét. Az 54 kilós súlyt több hónapos alma-kávé kúrával érte el. Furcsa módon még ezzel sem volt elégedett a színész, de a film készítői már tiltakoztak a további fogyás ellen, féltek, hogy a színész belerokkan. Még egy csavar a sztoriban, hogy ezt követően viszont a Batman-re kellett felkészülnie, vagyis egy csomó izmot kellett magára szednie. Erre mindössze hat hónapja volt. Ez idő alatt 45 kilót szedett fel, és közben persze ki is gyúrta magát. 

Christian Bale izomkolosszusként a Batmanben és csontsoványan A gépész című filmbenForrás: AFP

Matt Damon 

18 kiló fogyást vállalt a Bátrak igazsága című filmért, amelyben egy kábítószerfüggő katonát alakított. A fogyás miatt súlyos egészségügyi probléma alakult ki Matt Damonnál: a szerveit akkora sokk érte, hogy hosszú gyógyszeres kezelésre volt szüksége. 

Matt Damon a Bátrak igazsága című filmért fogyott leForrás: AFP

Chris Hemsworth 

Chris Hemswortht imádjuk Thor szerepében. Az sem volt kis munka, hogy istenné gyúrja magát, de a A tenger szívében című film miatt aztán minden izomtömegét el kellett veszítenie, sőt, szinte csontsoványra fogyott. Később azt nyilatkozta, soha többet nem vállalná be, annyira kimerítő volt testileg és lelkileg is. 

Chris Hemsworth Thor szerepe után A tenger szívében című film kedvéért fogyott le drasztikusanForrás: AFP, Instagram/Chris Hemsworth

Tom Hanks 

Chris Hemsworthhöz hasonlóan Tom Hanks is egy hajótörött eljátszásáért vállalta be az egészségtelen fogyást. 18 kilót sikerült végül leadnia nagy koplalás árán, amit egyáltalán nem élvezett. Azért utólag a Golden Globe-díj miatt biztosan úgy gondolta, hogy megérte. 

Tom Hanks a Számkivetett című film főszerepe miatt dobta le magáról a kilókatForrás: AFP
/1603/A_szt2016319115043